Balkan trip

V taki restavraciji še niste bili ...

Avtor: k.s.

»Za vsem, kar je človek dosegel, je vedno tradicija. To je dediščina, ki smo jo podedovali iz preteklosti, ki jo živimo danes in ki jo bomo presesli na prihodnje rodove,« tako je razmišljanje ekipe, ki je pred nekaj leti začela delati v Etno hiši Dinar, v Vršcu, idiličnem mestu v Vojvodini.

Znana Vršačka kula (stolp), znamenitost lepega kraja ...
Foto: Karmen Špacapan

Kje je?

Vršac je mesto umetnosti, gospodarstva in športa. Leži ob vznožju Vršačkih planin, od koder se spuščata svež gozdni zrak in vonj vinogradov. Mesto odseva tako tradicijo kot sodobnost.

Tradicija, ki ji ni para

IMG_4718.jpg

Številne stare zgradbe različnih stilov, cerkve in kulturne ustanove, ohranjajo eno najstarejših tradicij med srbskimi mesti. Mesto pod trdnjavo je eno najstarejših v Vojvodini. S 40.000 prebivalci je osmi največji. Nahaja se na robu Panonske nižine, 14 km od srbsko-romunske meje. Običajno je predstavljen s tremi likovno oblikovanimi znamenji: stolpom, grozdjem in samostanom Mesić.

Gostoljubje in tradicija

Torej prav v tem mestu Etno hiša Dinar neguje tradicionalno srbsko gostoljubje, nacionalno srbsko kuhinjo s poudarkom na hrani, pripravljeni na oglju. K vsemu temu pripomore tudi pristna notranjost s skrbno zbranimi predmeti iz preteklosti tamkajšnjih okoliških vasi in tako pričara sliko davnih časov.

etno-kuća-dinar-vršac
Etno kuća Dinar Vršac
Facebook

Mlada ekipa, ki je dosegla veliko

Večina gostov ne ve, da je to relativno mlada etno restavracija, ki je začela delovati leta 2010, z začetnimi 27 sedeži in 8 zaposlenimi. Danes pa lahko sprejmejo 243 gostov, ki jih streže 40 zaposlenih.

ОбележавањеБожића11.jpg

V zelo kratkem času so si z veliko truda in še več ljubezni do tega posla uspeli pridobiti sloves restavracije, ki vedno ponuja nekaj več. Prejeli so številne prestižne domače in mednarodne nagrade. Etno hiša Dinar v svoji ponudbi vztraja pri srbskih specialitetah, pripravljenih na klasičen način. Osnova jedilnika je nacionalna kuhinja, pripravljena na oglju.

Етно-кућа-динар-Етно-сала-2.jpg

Gostili so že veliko število gostov in osebnosti iz javnega življenja. Lahko pa jih obiščete tudi vi ...