Balkan trip

Balkan ponuja ogromno, začnimo z ...

Avtor: kš

Balkan je edinstvena regija, bogata z zgodovino, kulturo in naravnimi lepotami. Če se odpravite na turistično potovanje po Balkanu, lahko vidite veliko znamenitosti, ki vas bodo očarale.

Mostar
Foto: PX

Split
Split
PX

Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Balkana je zagotovo Dioklecijanova palača v Splitu na Hrvaškem. Palača, ki jo je dal zgraditi rimski cesar Dioklecijan v 4. stoletju, je danes ena izmed najbolje ohranjenih rimskih palač na svetu in je vpisana na seznam Unescove kulturne dediščine.

Peristyle_of_Diocletian's_Palace,_Split_(11908116224).jpg
Dioklecianova palača, Split
Wiki

Druga znamenitost, ki jo ne smete zamuditi, je Mostar v Bosni in Hercegovini. Mostar je znan po svojem znamenitem kamnitem mostu, ki je bil zgrajen v 16. stoletju. Most je danes simbol Mostarja in se nahaja na seznamu Unescove kulturne dediščine. V Mostarju lahko občudujete tudi zgodovinsko mestno jedro, ki se ponaša z ozkimi ulicami, zanimivo arhitekturo in številnimi trgovinami.

Mostar
Mostar
PX

V Srbiji pa vas bo navdušil Beograd, ki je glavno mesto te države. Beograd je znan po svojih številnih znamenitostih, kot so Beograjska trdnjava, Knez Mihailova ulica, Saborna cerkev, Nacionalni muzej Srbije in še bi lahko naštevali. Poleg tega je Beograd tudi živahno mesto z veliko številom restavracij, kavarn in barov, kjer se lahko sprostite po dolgem dnevu raziskovanja mesta.

Beograd
Beograd
PX

Beograd
Beograd
PX

Na Balkanu je veliko več znamenitosti, ki jih lahko obiščete, od prekrasnih plaž, znamenitih mest in starodavnih gradov do čudovitih naravnih parkov in rečnih dolin. Balkan je popoln kraj za tiste, ki iščejo bogato kulturo, zgodovino in naravne lepote.