Muzika

Aca Lukas se je lotil Cece!

Avtor: kš

Aleksandar Vuksanović je odstranil duet "Crni sneg" z YouTube kanala Svetlane Cece Ražnatović, ki sta ga posnela leta 1999.

Aca Lukas in Ceca
Foto: Instagram / KŠ

Razlog za to odločitev je, kot je navedel pevčev menedžer in producent Saša Mirković, kraja izvajalskih in producentskih pravic.

Ko je priznani avtor Aleksandar Radulović Futa s svojo ekipo začel odstranjevati vse pesmi na omenjeni platformi zaradi avtorskih pravic in je Jeleni Karleuši izbrisal celoten kanal, se je Aca odločil, da bo storil enako.

"Odstranili smo avdio posnetek s kanala 'Ceca mjuzik'. Izbrisali bomo tudi Marakano in vse druge posnetke, kjer je Lukas neupravičeno predvajan. Lahko bi ji takoj izbrisali celoten kanal, ker ima več kot tri posnetke z Aco na njem, vendar tega nismo storili. Izbrisali bomo tudi vsak drug duet, če ga ona ne odstrani, ker nam ni plačala pravic, ki jih je zaračunala od YouTuba in digitalnih platform. To smatramo za krajo izvajalskih in producentskih pravic, zato smo to tudi storili," je povedal Mirković.

Srbski novinarji so kontaktirali tudi Cecino PR službo, da bi dobili njen komentar, vendar niso želeli odgovoriti na nobene vprašanje in so se praktično zavili v molk.

Boj med izvajalci in avtorji se bo očitno nadaljeval.
Ceca se je zavila v molk ... in ne želi komentirati.
Instagram

Spomnimo, da je Lukas že imel podobne situacije s kolegicami, s katerimi je posnel razne duete. Tako je duet "Bankina", ki ga je pel z Jeleno Karleušo, odstranjen iz vseh platform. Poleg tega so odstranili tudi skladbe Omaklo mi se, Daleko si, Ljubav u doba kokaina, ki jih je posnel z Ivano Selakov. Kot je bilo takrat rečeno, Ivana in on se nista mogla dogovoriti, na katerem kanalu bo pesem Svatovi predvajana. Ivana Lukasu ni plačala dueta, kar je bila, kot je takrat rekel, obveznost, zato je prišlo do prepira. Nato je Vuksanović skupaj s svojo ekipo odločil, da bo vse pesmi odstranil z omenjene platforme. Takrat je odstranil tudi duete s Ceco, vendar jih je kasneje vrnil. A zdaj je videti, da bo tudi Ceco doletela ista usoda, kot je njene kolegice. Ko si Aca nekaj zamisli, gre resnično do konca in ni pomembno, kako vpliven je njegov nasprotnik. Skratka, zdaj je na vrti Ceca.

Aleksandar Vuksanović (Lukas) je odstranil svoj duet s Ceco z njenega YouTube kanala zaradi obtožb kraje izvajalskih pravic in zahteva nadomestilo za zaslužek od pesmi.