Muzika

Alen Sakić – ogenj ga je uničil ...

Avtor: kš

Sin legendarnega pevca Sinana Sakića, Alen Sakić je šel po očetovih stopinjah in zaslovel na glasbeni sceni.

Alen Sakić
Foto: Instragram

O njegovem življenju je malo znanega. Znano pa je, da je imel težko otroštvo, ne le zaradi revščine, temveč tudi zaradi hudih opeklin na obrazu, zaradi katerih je šel skozi dolgotrajen proces zdravljenja. Alen je Sinanov sin iz drugega zakona s Sabino Sakić, pri komaj šestih letih pa je dobil hude opekline, zaradi česar ga je oče Sinan celo odpeljal celo na zdravljenje v Indijo, a brazgotine na obrazu so vidne še danes.

alen-sakić
Sinad in Alen Sakić - oče in sin
Instragram

Ena nesreča za drugo

Leta 2015 je imel tudi prometno nesrečo, ko je z avtomobilom trčil v semafor, ki je nato padel čez njegovo vozilo. Na srečo sta se z ženo, s katero sta bila v vozilu, le lažje poškodovala. Alen Sakić je zdaj srečno poročen in ima dva krasna otročička.

Spet se pije ... spet isti bend

Raper pogosto omenja svojega očeta Sinana, tako na družbenih omrežjih kot v svojih intervjujih. Po smrti Sinana Sakića junija 2018 je Alen želel ohraniti spomin na pokojnega očeta, zato je zbral prijatelje, s katerimi je narisal mural na Dorćolu, kjer je pevec živel ... Pred nekaj dnevi pa se je vrnil k svoji zasedbi in posnel pravi hit! Prisluhnite!

Najtežji trenutki za Sinana 

Legendarni Sinan Sakić za medije večkrat povedal, da je bil zanj eden najtežjih trenutkov, ko je Alen v otroštvu zagorel. Sinan je bil prvič v Indiji leta 1996, takoj po tem, ko je Alen utrpel hude opekline, pozneje pa je vedno poudarjal, da se lahko za ozdravitev zahvali bivanju v templju Sai Baba ... Bližina božanstva in njegova energija sta Alenu zelo pomagali,« je nekoč dejal Sinan.

alen-sakić
Alen Sakić z legendarnim Šabanom
Instragram

Starejši sin v zaporu zaradi umora

Sinanov starejši sin Rashid je bil junija 2011 obsojen na 12 let zapora, ker je 22. maja 2002 v Loznici ubil Dragoljuba Despotovića in poskušal likvidirati Radomirja Lazića. Mimogrede, Rašida Šakiča so v "Sablji" aretirali zaradi suma, da je "eden od šefov" organiziranega kriminala v Loznici.

Alen se je vrnil h svojim THCF

"Zore pijane 2" je singel, ki je ponovno združil Alena Sakića in duo iz priljubljene rap skupine THCF. Tako kot prvi skupni singel "Zore pijane" in nadaljevanje tega uspešnega singla je bila pesem "Zore pijane 2" kmalu po izidu na vrhu trenda v regiji. Avtorji pesmi so Alen Sakić, Borko Vujičić in Stefan Gligorijević, aranžma pa Stefan Djurić Rasta. Spot je režiral Marko Budimirović.