Muzika

Alka Vuica - Zaradi moškega iz Ljubljane, se je zgodilo to ...

Avtor: kš

Alka Vuica je znana tudi po tem, da je v preteklih letih pisala besedila za številne pevce, med drugim za Nena Belana, Tonija Cetinskega, Josipo Lisac, Željka Bebeka in mnoge druge.

Alka Vuica
Foto: Instagram

Med drugim je razkrila, katero besedilo ji je prineslo največ denarja:

»Laži me je pesem, ki se mi je porodila po naključju, bila sem preveč lena, da bi vstala iz postelje in jo zapisal, ura je bila okrog dve čez polnoč. Mislim, da bom uokvirila papir, na katerem je napisana. Naj pa ostaja skrivnost, na koga sem mislila, ko sem to pisala. Fant, s katerim sem bila v Ljubljani, ki je veliko lagal, ampak je bil moja velika ljubezen ... Laži me je pesem, ki mi je kupila življenje, kupila mi je življenje kot pevki, bila je velika uspešnica. Laži me mi je kupila avto in hišo – spremenila mi je življenje,« je povedala Alka.

alka-vuica
Alka Vuica
Instagram

Izvajalci ne plačujejo besedil

Alka Vuica je povedala, da izvajalci, ki vzamejo njena besedila, se delijo na dva pola: »Eni plačajo, drugi ne. Pred dnevi je celo Toni Cetinski rekel, da ne plačuje besedil. Ker v vsakem primeru avtor teksta dobi denar od avtorskih pravic.« Pri tem je Alka še dodala, da se z določenimi pevci sploh ne splača sodelovati: »Nekaterim je čisto vseeno. Pač ne plačajo in v določenih primerih se ne splača pisati niti za Severino, če potem njene pesmi ne vrtijo na radijskih postajah. Prav šokirana sem bila, ko sem videla, da sem v enem celem letu s skladbo Josipe Lisac – Danas sam luda zaslužila celih 45 evrov,« je iskreno povedala Alka.