Muzika

Azis - mačo, ki je navdušil Severino!

Avtor: kš

In ne samo njo ... Vasil Troyanov Boyanov, bolj znan kot Azis, je 44-letni pevec iz Bolgarije, ki je širši javnosti znan po tem, da je posnel skladbo s Severino.

Azis
Foto: Instragram

Pesem Fališ mi je v nekaj tednih zabeležila več kot pet milijonov ogledov ... In to ne le zaradi seksi Severine in super skladbe, temveč tudi zaradi zelo seksi in šarmantnega Azisa.

Ni bil dovolj kosmat!

Azis je svojo kariero začel oblečen v ženska oblačila, naličen in z ogromnimi lasuljami. A odločil se je, da bo spremenil stil in postal je pravi mačo! Za to, da si mačo, pa je pa potrebno imeti dlake na prsih – in ker jih pač ni imel, je šel na presaditev. V času, ko si večina moških brije dlake na prsih, je Azis ubral popolnoma nasprotno smer. Zanimivo.

azis
Azis
Instragram

Težka pot do slave

Azis se je rodil v Bolgariji, nato pa se je z družino preselil v Nemčijo. Na glasbeno sceno je vstopil v devetdesetih letih. Njegova glasba se je vedno držala glasbene zvrsti bolgarske ljudske glasbe, imenovane pop-folk ali chalga. Poleg tega, da je gej, je velik zagovornik skupnosti LGBTQ. Večkrat je povedal, da je bila pot do uspeha zaradi tega zelo težka. A potem se je zgodil preobrat: "Ljudje so se zaljubili v moj glas in preprosto pozabili na mojo spolnost," je veselo povedal.

Rad sodeluje z Balkankami

Poleg Severine je Azis sodeloval s številnimi balkanskimi pevkami, med katerimi so Indira Radić (55), Marta Savić (55) in Jelena Karleuša (43). V številnih intervjujih pa je izjavil, da je eden od največjih oboževalcev srbske pevke Cece.

Posnetki, ki so šokirali javnost

Leta 2007 je povzročil veliko polemik, saj je s svojim možem Nikolayjem Kitaetsom poziral za ogromen plakat, na katerem sta se poljubljala in to popolnoma gola! Takratni župan Sofije je cenzuriral vse plakate, ker se mu je to zdelo pač skrajno neprimerno. Njegova najbolj gledana pesem na YouTubu ima kar 127 milijonov ogledov, pred dvema letoma pa je izdal svojo prvo angleško pesem ‘Who Cares’, za katero je posnel tudi izjemno zanimiv spot. Seveda kar je zelo zanimivo je tudi dejstvo, da se pri tej skladbi čeprav je zapeta v angleščini, čuti balkanski pridih.