Muzika

Ceca - 1000 evrov na minuto?! Je to mogoče?!

Avtor: kš

Pevki Svetlana Ceca Ražnatović in Tea Tairović sta nedavno nastopili na romskem praznovanju v Severni Makedoniji. Govori se, da sta za ta dva nastopa dobili kar veliko vsoto denarja. Ceca 50.000, Tea pa 20.000 evrov.

Ceca in Tea, skupaj 70.000 evrov!
Foto: FB / IG

Svetlana Ceca Ražnatović in Tea Tairović sta bili glavni zvezdi nedavno organiziranega "Romskega bala" v Severni Makedoniji. Mediji poročajo, da sta obe pevki izrazili nezadovoljstvo, ko sta izvedeli, da bo njun nastop posnet in predvajan v okviru oddaje "Poročna zabava za milijon evrov".

Tea je prejela kar 30.000 manj, kot njena kolegica Ceca.
Tea je prejela kar 30.000 manj, kot njena kolegica Ceca.
FB / IG

Pevkama se to ni zdelo sprejemljivo, zato sta obe postavili jasen pogoj - Če bosta nastopili, velja absolutna prepoved predvajanja - tako na televiziji, kot tudi na YouTubu. Seveda pa nista mogli preprečiti, da so dogajanje na odru snemali gostje že tradicionalne prireditve in sodeč po telefonih, dvignjenih v zrak, je teh posnetkov res ogromno!

Snemanja z mobilnimi telefoni nista mogli preprečiti.
Snemanja z mobilnimi telefoni nista mogli preprečiti.
FB / IG

Napeta situacija

"Situacija je bila izjemno neprijetna. Ceca je bila zelo jezna. To ni prvič, da se je zgodilo kaj takega. Tudi Tea je postavila enake pogoje kot Ceca, kar je vse presenetilo, saj običajno ni povzročala takšnih težav," je povedal vir za Kurir in razkril, da je bila Ceca za 50 minut nastopa plačana 50.000 evrov.
"Ceca je pela 50 minut in za to prejela 50.000 evrov. To pomeni, da je bila za minuto petja plačana 1.000 evrov. Tea je pela dlje, njen nastop pa je bil plačan 20.000 evrov. Na dogodku so nastopili tudi Đogani fantastiko, Muharem Serbezovski, Sara Relić in romske glasbene zvezde iz Severne Makedonije: Bernat, Tarkan, Džefrina in Cita, ki so prejeli precej nižje honorarje, vendar niso imeli nobenih težav s predvajanjem njihovih nastopov v oddaji 'Poročna zabava za milijon evrov'."
V sami oddaji so navedli, da je bila njihova ekipa povabljena na "Romski bal", ki je javni dogodek, in da so spet imeli težave z Ražnatovićevo, kateri se je tokrat pridružila tudi Tairovićeva.

Ceca je bila nekoliko razdražena, saj ji niso povedali, da se bo vse skupaj tudi snemalo.
Ceca je bila nekoliko razdražena, saj ji niso povedali, da se bo vse skupaj tudi snemalo.
FB / IG


"Ali je res tako velik problem, da ljudje vidijo, da sta Ceca in Tea nastopili na 'Romskem balu', ki je bil resnično videti več kot glamurozno? Zakaj se Ceca in Tea razlikujeta od svojih kolegov, ki so nastopali isti večer in niso imeli težav s snemanjem na tem dogodku. Ne pozabite, da nismo imeli težav niti z največjo balkansko zvezdo Lepo Breno, ki je pela lani na milijonski poroki na obali morja in se veselila z vsemi gosti, naši ekipi pa je poslala tople pozdrave. Ceca in Tea nista bili pošteni ne do nas niti do ljudi, ki so sodelovali na tem balu. Bomo objektivni in povedali, da sta ustvarili odlično vzdušje, še posebej Tea, ki je plesala in dala vse od sebe, da so gostje uživali," so poudarili avtorji oddaje v poročilu z bala.

Tea je prejela kar 30.000 manj, kot njena kolegica Ceca.
Tea je prejela kar 30.000 manj, kot njena kolegica Ceca.
FB / IG

Potrebno je pisno dovoljenje!

Oglasile so se tudi službe za stike z javnostjo obeh pevk: "Nihče iz produkcije oddaje ni zaprosil za soglasje Ceca mjuzika za snemalne pravice koncerta. Po zakonu brez pridobljenih pravic ne morejo javno predvajati koncerta," je povedala ekipa Cecinega PR, medtem ko je v imenu Tee izjavo podal njen menedžer Nikola Bojić.
"Tea ni prejela zahteve od organizatorjev ali produkcije za javno predvajanje njenih pesmi. Po zakonu je za predvajanje pesmi potrebno pisno soglasje, ne pa samo prihod in vklop kamere. Kar zadeva snemanje, ki ni profesionalno in iz katerega se kasneje ne ustvarja dobiček na predvidenih platformah, to nikomur ni bilo prepovedano. S tem mislimo na snemanje z mobilnimi telefoni, kar so gostje seveda brez omejitev počeli, Tea pa je kasneje z veseljem, kot to vedno stori, ko gre za njeno občinstvo, delila na svojih profilih na družbenih omrežjih."

Za pičlih 50 minut je prejela 50.000 evrov
Za pičlih 50 minut je prejela 50.000 evrov
FB / IG

Tea v elementu
Foto: FB / IG