Muzika

Dragana Mirković: Nisem želela postati pevka, ampak turistična vodička!

Avtor: kš

Dragana Mirković je v oddaji Divan Šou pri Ivanu Gajiću razkrila, da je bila kot majhna zelo sramežljiva in da se s petjem ni želela ukvarjati profesionalno.

Kljub svoji ljubezni do glasbe je Dragana sanjala o tem, da bi postala turistična vodička in potovala po svetu.
Foto: Instagram

"Vedno so me spodbujali, da pojem na prireditvah, vendar sem bila zelo sramežljiva. Glasbo sem oboževala, vendar nikoli nisem o sebi razmišljala kot o nekom, ki stoji pred občinstvom in poje. Imela sem druge sanje. Želela sem končati fakulteto in postati turistična vodička, da bi lahko potovala po celem svetu," je povedala Dragana.

dragana-mirković
Dragana Mirković je kot otrok bila zelo sramežljiva in ni želela postati profesionalna pevka.
Instagram

Ko je prejela ponudbo za snemanje prve plošče, je pristala iz enega samega razloga:

"Takrat sta obstajala le dva televizijska kanala. Filmi so se predvajali redko, le dvakrat na teden. Edino, kar si lahko počel, je bilo branje knjig, da si malo sanjaril. Imela sem prijateljice, s katerimi sem se družila, vendar mi je bilo v tistem obdobju zelo dolgčas. Torej sem si rekla, zakaj ne bi šla v Beograd, se malo sprehodila in videla, kako je tam. Iz čistega dolgčasa sem pristala. Seveda iz plošče ne bo nič, sem si mislila. Tako sem šla v studio Košutnjak in v dveh dneh posnela ploščo, prvi in drugi glas."

dragana-mirković
Na snemanje svoje prve plošče je pristala iz čiste dolgčasa in brez pričakovanj, vendar je bila njen prvenec presenetljivo dobro sprejet.
Instagram

Zelo dobro so jo sprejeli, čeprav se tega v trenutku zaradi treme in vznemirjenja ni zavedala …

"Pokojni Aca Radojčić, ki je bil takrat pravi mojster snemanja in so se ga vsi bali, je nekoč rekel mojim starejšim kolegom: 'Naj vam predstavim mlado Dragano, da boste videli, kako se snemajo plošče!'

dragana-mirković
Dragana Mirković ljubi potovanja
Instagram

In čeprav ni postala turistična vodička, vseeno potuje po celem svetu, kar so bile njene sanje.