Muzika

Frajle na sodišču!

Avtor: Karmen Špacapan

Frajle iščejo pravico na sodišču - nekdanja menedžerka jim hoče odvzeti ime skupine, čaka jih tudi obravnava z založniško hišo!

Frajle
Foto: Milan Milojić

Članice glasbene skupine Frajle - Nataša Mihajlović, Nevena Buča in Jelena Buča - so v zadnjih mesecih dobesedno zasute s težavami! Najprej so se spopadle z bivšo menedžerko Lidijo Samardžijem zaradi imena skupine, nato pa še z založniško hišo zaradi lastništva avtorskih pravic.

14 let kariere!
Frajle
Milan Milojić


Pred nekaj dnevi so hrvaški mediji objavili članek, v katerem so poročali, da bo septembra potekala prva obravnava na sodišču v Zagrebu med Frajlami in "Croatia records", s poudarkom na tem, da se bodo Frajle zastopale same, za razliko od nasprotne strani, ki ima veliko odvetnikov.

To so povedale regionalnim medijem: 

“Sodni spori proti z založniško hišo so le del borbe skupine The Frajle, da nam vrnejo pravice, ki so nam bile neupravičeno odvzete, vanje pa smo leta vlagale čustva in denar. Odvetniki, na katere se nasprotujoča stran tako ponaša, nam niso potrebni, ker je na naši strani resnica, pravo in pravica. Frajle se bodo vedno branile, ne glede na moč tistih, ki jim grozijo, in dolgoletno mučenje, ki nam ga povzročajo različni neskrupulozni posamezniki. Enako velja tudi za poskus prisvajanja imena skupine s strani bivše menedžerke, ki za to nima nobene podlage,” so sporočile članice zasedbe in dodale: “Glede na 14 letno kariero, predano delo, posvečenost glasbenemu ustvarjanju in občinstvu, želijo Frajle potrditi, da je pošteno delo edina prava pot, ki jo bodo še naprej sledile. Na žalost to pomeni, da se včasih, v imenu lastne zaščite in pravičnosti, moramo obrniti na pristojne institucije.”

Pošteno delo edina prava pot' - Frajle vztrajajo kljub sodnim zapletom in grožnjam.
Frajle
Milan Milojić