Muzika

Halid Bešlić – Trenutno živi od prihrankov

Avtor: k.s.

Priljubljeni bosanski pevec je nedavno izjavil: »Ne želim peti, dokler ljudje ležijo v bolnišnicah – vse sem odbil. Za noben denar tega ne bom počel!«

Pevec je v Nemčiji šel pod nož.
Foto: Marko Vavpotič / M24.si

68-letni pevec trenutno živi od prihrankov, pokojnine in seveda od avtorskih pravic. Čeprav nima nastopov, vseeno lahko dostojno živi ... A ni tako z vsemi glasbeniki.

10 koncertov v več kot 2 letih

»V normalnih časih sem imel tudi po 20 koncertov mesečno. Odkar pa je prišla korona sem praktično skupaj imel le 10 nastopov – torej 10 nastopov v več kot dveh letih,« je povedal za hrvaške novinarje priljubljeni glasbenik.

Poleg tega je Bešlić dodal, da osebno res ni imel finančnih težav zaradi situacije, v kateri se je znašel ves svet. Ni pa nujno, da bo vedno tako.

Halid Bešlić
Halid Bešlić
Marko Vavpotič / M24.si

50 odpovedanih koncertov

V teh dveh letih so mu odpovedali več kot 50 koncertov širom sveta – moral bi nastopati praktično po celem svetu in na koncu je pač ostal doma, kjer si je vzel čas zase in za svojo ženo Sejdo. »Edina dobra stvar, ki jo je prinesla korona, je to, da sem prebral ogromno knjig, končno imam čas za branje,« je omenil.

Halid Bešlić
Halid se je začel resneje ukvarjati z glasbo že v srednji šoli.
Bojan Stepančič

Odbil kar nekaj 'privatk'

Pevec pravi, da se zelo dobro zaveda, kaj je korona in zato ne želi prepevati na raznih privatnih zabavah, na katere so ga večkrat vabili in kjer bi seveda lahko ogromno zaslužil. Novinarju je jasno povedal: »Ni tega denarja, ki bi me pripravil do tega, da prepevam, medtem, ko ljudje ležijo po bolnišnicah.«

Mladim je težje

Halid je tudi omeni, da se zaveda, da je za mlajše izvajalce to veliko težje, saj nimajo toliko prihrankov, kot jih ima na primer on.

»Ti mladi izvajalci so šele začeli dobro z delom in šele so začeli s služenjem denarja. Moja generacija je res veliko delala in uspeli smo tudi nekaj prihraniti. Vendar mladi ne morejo ničesar prihraniti, saj praktično nimajo več dela. Njim je veliko težje,« je še dodal pevec.

Nedavno je izdal tudi nov videospot