Muzika

Jelena Karleuša - ugasnili so ji YouTube kanal!

Avtor: kš

Aleksandar Radulović Futa ugasnil Jelenin YouTube kanal! "Ta moški me izsiljuje"

Jelena Karleuša
Foto: Instagram

YouTube kanal pop zvezde Jelene Karleuše je bil ugasnjen, potem ko je Aleksandar Radulović Futa, mož pokojne Marine Tucaković, kanal prijavil zaradi domnevne zlorabe avtorskih pravic. Upravljalec kanala je bil trikrat opozorjen in potem je prišlo do avtomatske ukinitve.

Futa trdi, da gre za "zlorabo avtorskih pravic", ki jih je imela njegova pokojna žena na Jeleninih pesmih, vendar ni jasno, zakaj bi tako bilo, saj je Karleuša plačala vsako pesem, ki jo je Marina napisala.

Jelena Karleuša pravi, da se bo vrnila tudi na YouTube.
Jelena Karleuša
Instagram

Futa je ob tej priložnosti izjavil naslednje: "Res je. Obstajajo tudi drugi ljudje, katerih kanali bodo zdaj ugasnjeni. Ne vem, katere pesmi, kateri ljudje, kateri kanali, to dela ekipa v mojem imenu. Ne poznam detajlov. Veliko jih je. Gre za zakon o avtorskih pravicah, ki ima funkcijo zaščite avtorjev, ker to prisvajanje avtorskih pravic s strani pevcev nima več smisla. Ta zakon to rešuje, zapleteno je ..."

Vendar, kot so izvedeli novinarji portala Telegraf.rs, gre za naslednje: Futa ne zanika, da je Jelena kupila pesmi od Marine, vendar on kot novi lastnik teh pravic zdaj zahteva, da Jelena njemu plača za ponovno izvajanje pesmi. To pomeni, da bi Jelena morala Futi plačati vsako pesem, ki jo želi izvajati.

Karleuša: Ta moški me izsiljuje

Ko je preživljala najhujše obdobje v svojem življenju, ji mož ni stal ob strani ... Ravno obratno!
Jelena Karleuša
Instagram

Ob tej priložnosti so novinarji Telegrafa poklicali tudi Jeleno, ki je vidno razočarana nad tem, kar preživlja z Marininim možem. Povedala je: "Moj YouTube kanal bo seveda kmalu nazaj. Mož Marine Tucaković poskuša z izsiljevanjem in prevaro neupravičeno izkoristiti preteklo delo pokojne žene in me izsiljevati, vendar mu to seveda ne bo uspelo. Namesto, da bi ga grenka usoda naučila, da postane boljši človek, je pokazal svoj bolni, pohlepni obraz. Zdaj se ukvarja z njim sodišče in moja pravniška ekipa, pa tudi karma. O tej temi se ne bom več oglašala, ker je pod mojo častjo."

Spomnimo, Jelena je Marini v zadnjih mesecih ves čas stala ob strani, tako osebno, kot tudi finančno. Prisostvovala je tudi na njenem pogrebu in videti je bilo, da ima zelo korektne odnose z družino, zato je sedaj še bolj nejasno, zakaj je prišlo do tega spora in to tudi za pesmi, ki so bile napisane pred več kot dvema desetletjema.