Muzika

Koncert Aleksandre Prijović na Hrvaškem prepovedan?

Avtor: kš

Župan naj bi izrekel veto … Zakaj?! Kje tiči razlog?

Aleksandra Prijović je očitno nezaželena.
Foto: IG

Župan Zadra, Branko Dukić, ni dovolil organizacije koncerta Aleksandre Prijović, ki je bil načrtovan v Zadru.

Predvidoma naj bi se koncert odvil maja v dvorani Krešimir Ćosić, vendar je Dukić kategorično zavrnil možnost, da bi srbska zvezda nastopila v mestu, zaradi česar koncert ni bil ne razpisan ne napovedan.
Kot nadalje navajajo hrvaški mediji, je Dukić zavrnil organizatorje koncerta, pri čemer je kot razlog navedel, da v dvorani Krešimir Ćosić "ni prostih terminov".
Na povpraševanja Indexa župan Zadra ni odgovoril, odzvali se niso niti iz uprave dvorane.
O koncertu Aleksandre Prijović v Zadru se je začelo šušljati ob koncu lanskega leta, ko je pevka razprodala in napolnila pet koncertov v zagrebški Areni. Takrat je o koncertu poročal lokalni medij Zadarski list, kjer so zapisali, da obstaja veliko zanimanje za organizacijo koncerta temnolase pevke tudi v Zadru.

Aleksandra Prijović z Zagrebu
Aleksandra Prijović z Zagrebu
IG

Trditve župana o prenatrpanosti Višnjika se po poročanju regionalnih medijev ne zdijo popolnoma utemeljene. Na spletni strani Športnega centra Višnjik je namreč objavljeno, da bodo od marca do maja tekočega leta organizirane tri estradne prireditve, med katerimi so napovedani tudi koncerti Severine, Jelene Rozge in skupine Lord of the Dance.
Tudi župan Pule, Filip Zoričić, je odpovedal koncert, na katerem bi 25. marca morali nastopiti znani srbski izvajalci - Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš in Zorana Mićanović. Koncert je organizirala organizacija Hiljadarka, ki je, kot je bilo navedeno, že uredila najem dvorane, vendar se je župan na koncu vseeno odločil za odpoved dogodka.