Muzika

Največji uspešnica Mileta Kitića ni bila napisana zanj!

Avtor: kš

Balada Kraljica trotoara je bila namenjena drugemu legendarnemu pevcu! No, vsaj avtor skladbe si je želel, da bi jo zapel nekdo drug in ne 'narodnjak' Mile Kitić.

Mile Kitić
Foto: Instagram

Mile Kitić je do sedaj zapel številne uspešnice, med njimi ga je pa dobesedno proslavila pesem Kraljica trotoara. Ta skladba je še danes zelo poslušana, zanimivo pa je, da sprva sploh ni bila napisana za Kitića. Njen avtor Steva Simeunović je želel, da bi imela pesem drugačen zvok in aranžma ter želel si je, da jo zapoje nekdo drug. Nikakor ni bila namenjena pevcu, ki je pel narodne skladbe. O tem je nekoč odkrito spregovoril prav Mile Kitić. "Prišel sem k njemu domov s soprogo Marto, in on je listal svoj zvezek s pesmimi in takrat naletel na to skladbo, vendar mi je rekel, da ni zame. Zamislil si je, da se slišita dve kitari in da se besedilo pripoveduje ter da je pesem namenjena pevcu, kot je Đorđe Balašević. Toda Marti je bila pesem zelo všeč, čeprav jo je besedilo malo zmedlo. Na koncu sem jo vzel."


»Pera Zadravković, ki je delal aranžma, ni bil navdušen nad pesmijo, vendar sta bila Kemiš in moja Marta zelo. In tako Pera odide domov, naslednji dan naredi aranžma in pesem izpade tako, kot izpade. Priznam, bil sem kar pogumen. Pljuvali so me za mnoge pesmi, ki sem jih posnel, a brez katerih danes ne more miniti noben moj nastop“, je povedal Mile, ki mu je Kraljica trotoara prinesla veliko denarja, prepoznavnost in ogromno ogledov na YouTubu.