Muzika

Senidah in Lepa Brena - bombastičen dvoboj!

Avtor: kš

V Beogradu se pripravlja nepozaben dogodek z glavnima zvezdama, slovensko pevko Senidah in legendarno Lepo Breno.

Senidah in Lepa Brena
Foto: Dušan Petrović

Senidah je na tiskovni konferenci v hotelu Hilton v Beogradu dejala, da je to naslednji korak v njeni karieri. Lepa Brena pa je označila Senidah kot "kraljico trapa" in izrazila navdušenje nad sodelovanjem z njo. Skladbe, ki jih bosta izvajali na skupnem koncertu, še ostajajo skrivnost, vendar obljubljata, da ne bo manjkalo uspešnic.

Junija se bo v Beogradu odvijal glasbeni spektakel dveh balkanskih superzvezdnic, kjer bosta nastopili na posebnem dogodku z dvema odroma, ki ga organizira Red Bull. Lepa Brena bo nastopila na enem odru, na drugem pa Senidah. Občinstvo bo na koncu odločalo o zmagovalki med dvema ikonama svoje generacije.

Obe bosta izvajali svoje največje uspešnice, priredili pesmi "nasprotnice" in nekaj skladb zapeli tudi skupaj. Senidah se pripravlja na drugačen nastop z razširjeno zasedbo in nekaj novimi obrazi. Njen preboj na balkanski trg je dosegla s sk ladbo "Slađana" leta 2018, ki ima danes že več kot 60 milijonov ogledov na YouTube-u. Od takrat Senidah ustvarja številne uspešnice, kot je pesem “100%”, ki trenutno beleži že 87 milijonov ogledov.

Senidah je nastopala na večjih prizoriščih po Balkanu, vključno z dvakratnim nastopom na glavnem odru največjega regionalnega festivala Exit. Poleg tega polni dvorane po Evropi, od Nizozemske do Švedske. Uspešno je zaključila tudi koncertno turnejo po ZDA, kjer so bili vsi njeni koncerti razprodani. Prejela je več regijskih nagrad, med drugim prestižno nagrado Golden Mac leta 2020.

Njen drugi album "Za tebe", izdan konec prejšnjega leta, je še vedno aktualen. Po uspešnem sodelovanju s skladbo "Dodji" z največjim izvajalcem na Balkanu, Dino Merlinom, se Senidah zdaj veseli sodelovanja z legendarno Lepo Breno.