Muzika

Senidah z novim rekordom na Spotifyju

Avtor: kš

Glasbena senzacija Senidah se znova z zlatimi črkami zapisuje v zgodovino. Njena nedavna glasbena stvaritev, album "Za tebe", je presegla število predvajanj Severininega albuma "Dobrodošao U Klub" in se tako postavila na drugo mesto najbolj poslušanih ženskih albumov v regiji na platformi za pretočno glasbo Spotify.

Senidah kraljuje tudi na Spotifyju!
Foto: Noah Druschel

A dosežki Senidah se tu ne ustavijo. Njen prvi album "Bez Tebe" s 32.407.029 predvajanj še vedno ostaja nesporni vodja na lestvici. Številka pretočenih skladb iz albuma "Za tebe" je presegla mejo 30.900.000. S tem pa je Senidah postala tudi prva pevka v regiji z dvema albumoma na vrhu te prestižne lestvice.
Senidah, pravo ime Senida Hajdarpašić, je na glasbeni sceni prisotna že od leta 2010, vendar je v zadnjih letih doživela meteorski vzpon popularnosti tudi izven slovenskih meja. Ta ponosna Slovenka črnogorskih korenin je danes ena izmed najsvetlejših zvezd na balkanski glasbeni sceni, ki se lahko pohvali z nastopi na uglednih festivalih, razprodanimi koncertnimi prizorišči in nizom glasbenih uspešnic. Njena glasbena pot je začela v slovenski skupini Muff, danes pa je na vrhuncu svoje kariere.
Za Senidah je značilna izrazita avtentičnost – tako v glasbi kot tudi v osebnem slogu oblačenja. Vedno ostaja zvesta sebi in ne popušča trendom ali zunanjim pritiskom. S svojo edinstveno mešanico modernih melodij in čustveno nabitenih besedil je osvojila srca mnogih. Iz albuma "Bez Tebe" še naprej prodira v srca poslušalcev njena megauspešnica "Sladjana, medtem ko album "Za tebe" prinaša uspešnice, kot sta "Behute" in "Level".

Skladba "Level", ki je v video formatu zaživela pred dvema mesecema, beleži skoraj 2 milijona ogledov!


Ko govorimo o balkanski glasbeni sceni, ne moremo mimo izjemnih talentov, a Senidah s svojo nepopustljivostjo in zvestobo svoji viziji postavlja nove mejnike. V pričakovanju njenih naslednjih korakov ostaja dejstvo: Senidah je ena izmed vodilnih glasbenih sil v regiji.