Muzika

"Čustva pokažem na tak način ..."

Avtor: Nejc Simšič

Ena najbolj znanih in cenjenih pop vokalistk v regiji, evrovizijska zmagovalka Marija Šerifović, se po štirih letih od zadnjega koncerta vrača v slovensko prestolnico, kjer bo 10. junija v Križankah zapela, kot zna le ona. Pred prihodom v Ljubljano nam je slavna pevka v pogovoru zaupala sočne podrobnosti.

Marija Šerifović velja za eno najbolj znanih in cenjenih pop vokalist v regiji.
Foto: arhiv A. Unico

Vedno zabavna, odločna, na trenutke tudi malce provokativna srbska glasbena zvezda Marija Šerifović se zelo dobro spomni svojega zadnjega nastopa v Sloveniji. »Le kako bi ga pozabila? Bil je fantastičen. Čeprav sem v Sloveniji nastopila le nekajkrat, se zadnjega leta 2019 v Hali Tivoli zelo dobro in zelo rada spomnim,« nam je zaupala Marija in nadaljevala: »Jaz sem se zaljubila v Slovence in Slovenke, saj ste fenomenalno občinstvo, ki si ga vsakdo lahko le želi. Sama vedno rečem, da ima moje občinstvo posluh in ve, kaj je dobra glasba, kar me zelo veseli. Leta 2019 je bil moj prvi samostojni koncert v Ljubljani, v Hali Tivoli, in kar sem takrat dobila od slovenskega občinstva ... tega se ne da opisati z besedami. Verjamem, da bomo to junija ponovili in nadgradili našo skupno vez,« je priznala Šerifovićeva, ki je leta 2007 s pesmijo Molitva zmagala na izboru za pesem Evrovizije in se zapisala v srca milijonom.

marija serifovic ready.jpg
Obiska Ljubljane se že zelo veseli.
Osebni arhiv

KOMAJ ČAKA MAGIČNE KRIŽANKE

38-letna srbska zvezdnica nam še zaupa, da že komaj čaka koncert v Plečnikovih Križankah, ko bo 10. junija razveselila slovenske oboževalce s svojo glasbo. Marija Šerifović velike popularnosti v regiji ni dosegla le zaradi vokalnih sposobnosti, temveč tudi zaradi zanimivega značaja, saj slovi kot brezkompromisna oseba, v svoje nastope pa da celo sebe in pri ljudeh pusti čustven pečat.

marija serifovic zvezde granda.jpg
Marija Šerifović je navdušila tudi kot sodnica šova Zvezde Granda.
Osebni arhiv

»Večkrat me vprašajo, kdo je bil ali pa je moj idol. Moj odgovor bo vedno: Marija Šerifović! (smeh) Odkar pomnim, sem zvesta sama sebi, nikoli nisem poslušala drugih, ampak vedno le samo sebe. Zanašala sem se na svoj šesti čut in vedno znova sem hvaležna, da sem se poslušala, saj sem, vsaj do sedaj, vse naredila tako, kot je treba. Tudi na odru se vedno znova trudim, da ljudem skozi pesmi prenesem čustva. Koncerta v Križankah se res že zelo veselim, saj je to eno najlepših in najbolj čarobnih prizorišč.«

marija serifovic eurosong.jpg
Leta 2007 je z Molitvo zmagala na Evroviziji.
arhiv Eurovision

Glasbena zvezda nam je še zaupala, da za junijski koncert pripravlja pravo glasbeno poslastico s presenečenji, seveda pa bo zapela tudi evrovizijsko zmagovalno pesem Molitva, ki jo je pred leti ponesla med internacionalne zvezde.

Foto: arhiv Unico

»Koncerta v Križankah se res že zelo veselim, saj je to eno najlepših in najbolj čarobnih prizorišč, slovenska publika pa tako ali tako velja za najboljšo,« je priznala Marija Šerifović.