Muzika

To je moška pesem!

Avtor: kš

Boro Platiša in Kafanski svirači predstavljajo videospot za moško pesem - z naslovom Muška pesma.

Tako se zabavajo
Foto: Croatia Records

Boro Platiša je skupaj z zasedbo Kafanski svirači posnel videospot za sladbo Muška pesma. Gre za pesem z njihovega zadnjega albuma Hoću, da lumpujem, ki je bil izdan pred tremi meseci pod okriljem založbe Croatia Records.

Skladba govori o preprostih stvareh
Muška pesma
Croatia Records

Avtor glasbe in besedil je legendarni Gabor Lengyel, ustanovitelj in vodja vsem znane skupine Teška industrija. Lengyel se je kot vsestranski avtor in glasbeni producent tokrat preizkusil v starem mestnem in kavarniškem glasbenem slogu. Glede na odziv publike so njegove pesmi v izvedbi Bora Platiše in Kafanskih sviračev naleteli na izjemno plodna tla in so zelo priljubljene v Vojvodini in po celotni regiji.

muška-pesma
Muška pesma
Croatia Records

Videospot je režiral Vladimir Miletin, montiral pa Mihajlo Popov in je pravzaprav odličen prikaz moškega druženja nekega sončnega popoldneva ob vijoličnem jezeru Pačir v bližini Subotice. Tam se kuha paprikaš, pije se dobra rakija, uživa se v vrhunskih vinih, pleše in poje.


Besedilo refrena v slogu Balaševića dobro opisuje vzdušje te moške pesmi

Pijemo vino, fali nam soda
Mnogo je topla voda u Pačiru
Ponekad sviramo, ponekad pevamo
Pa nek nas ostave svi na miru

Boro Platiša je s to pesmijo pokazal, da ostaja zvest svojemu glasbenemu izrazu, to je staremu mestnemu, skoraj skadarskemu slogu petja, in da je, tako kot v resničnem življenju, vedno obdan s prijatelji in kolegi glasbeniki. Zato se je odločil posneti to pesem kot zvest prikaz svojega življenjskega sloga, ki ni podvržen večjim spremembam.

muška-pesma
Muška pesma
Croatia Records