Muzika

Toliko so zaslužili med prazniki!

Avtor: k.s.

Po navedbah nekaterih portalov iz regije naj bi davčne službe Srbije, Hrvaške in Bosne imele polne roke dela ... Pa ne s kakšnimi finančnimi mogotci ali tajkuni, temveč z glasbeniki. Razlog? Kar nekaj glasbenikov naj bi namreč zamolčalo, koliko so zaslužili med novoletnimi prazniki.

Seka, Dara in Aca
Foto: KŠ
Dejstvo je, da večina glasbenih izvajalcev podpiše pogodbe s točno določenim zneskom, vendar je ta znesek velikokrat precej nižji od realno plačanega honorarja. Jasno je, nekaj dobijo na račun, nekaj na roko ... nekaj pa naj bi bila napitnina. Skratka, idealen način, da se vsaj malce zaobidejo strogi dacarji.

Na spletni strani srbske finančne uprave piše: »Že pred meseci so bile podpisane pogodbe za nastope. Zneski, ki jih estradniki zaslužijo za praznike, so res zelo visoki. Nič od tega ne bi bil problem, če ne bi bile te pogodbe dejansko podpisane le za polovico realnih zneskov. Preostalo je dano 'na roko'. Zato bo davčna uprava začela preiskovati pogodbe in druge prejete zneske, ki jih estradniki prejmejo za svoje nastope.«

In kaj bi na to odgovoril mariskdo ... :)

Uradni zneski

Toliko pa naj bi nekateri glasbeniki uradno zaslužili na silvestrovo. Številke so vrtoglave in to so dejansko zneski, ki so jih prejeli v svoji državi, in ne v tujini, kjer je plačilo še višje in kjer je možnost, da se kaj prikrije dacarjem, še večja.
  • Aca Lukas – 60.000 (nastop v klubu Tarapana)
  • Aco Pejović – 45.000 (nastop v hotelu)
  • Đani – 40.000 (nastop v neki restavraciji)
  • Aleksandra Prijović – 35.000 (nastop v hotelu)
  • Nataša Bekvalac (silvestrovo in 1. 1.) – 70.000 (skupaj), vsak nastop po 35.000
  • Seka Aleksić in Dara Bubamara – 25.000
  • Rada Manojlović – 20.000

Pa naj gre vse U tri lepe! :)