Naša hrana

Ciganska pečena govedina

Avtor: k.s.

Recept, ki je tako bogat, da je prava poezija balkanskih okusov.

Foto:
View this post on Instagram

A post shared by Best FM (@bestfmslovenija)

Porcije: 4 Čas priprave: 160 min Energetska vrednost na porcijo: 2555 kJ/611 kcal

Sestavine:

  • 750 g govejega mesa,
  • 100 g slanine,
  • sol po okusu,
  • mleta paprika po okusu,
  • 50 g masti,
  • 2 čebuli,
  • 6 kroglic svežih začimb,
  • 10 kroglic celega popra,
  • 4 paradižniki,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • žlička pekoče paprike,
  • 1000 ml goveje juhe,
  • 2 stroka česna,
  • 2 rdeči papriki,
  • 2 beli papriki,
  • 150 g klobas

Potek priprave:

  1. Rezine mesa preluknjamo s slanino, solimo in popramo ter z vseh strani na hitro prepražimo na vroči masti. Nato meso odstavimo.
  2. Peki dodamo drobno sesekljano čebulo, nove začimbe, poper in prepražimo.
  3. Nato dodamo narezani paradižnik, mezgo, pekočo papriko, skupaj nekaj časa pražimo, nato dodamo meso, zalijemo z juho, pokrijemo s pokrovom in pečemo v ogreti pečici na 160 °C približno 120 minut, da se zmehča.
  4. Nato mehkemu mesu dodamo narezani česen, na kocke narezano papriko, narezano klobaso in skupaj kuhamo približno 5 minut.
  5. Postrežemo lahko na primer s kuhanim krompirjem.
Dober tek! 

8b813ed883719505bbba4aa8957ff5af.jpeg