Naša hrana
Ciganska pečena govedina
Avtor: k.s.
Recept, ki je tako bogat, da je prava poezija balkanskih okusov.
Foto:
View this post on Instagram
Porcije: 4 Čas priprave: 160 min Energetska vrednost na porcijo: 2555 kJ/611 kcal
Sestavine:
- 750 g govejega mesa,
- 100 g slanine,
- sol po okusu,
- mleta paprika po okusu,
- 50 g masti,
- 2 čebuli,
- 6 kroglic svežih začimb,
- 10 kroglic celega popra,
- 4 paradižniki,
- 2 žlici paradižnikove mezge,
- žlička pekoče paprike,
- 1000 ml goveje juhe,
- 2 stroka česna,
- 2 rdeči papriki,
- 2 beli papriki,
- 150 g klobas
Potek priprave:
- Rezine mesa preluknjamo s slanino, solimo in popramo ter z vseh strani na hitro prepražimo na vroči masti. Nato meso odstavimo.
- Peki dodamo drobno sesekljano čebulo, nove začimbe, poper in prepražimo.
- Nato dodamo narezani paradižnik, mezgo, pekočo papriko, skupaj nekaj časa pražimo, nato dodamo meso, zalijemo z juho, pokrijemo s pokrovom in pečemo v ogreti pečici na 160 °C približno 120 minut, da se zmehča.
- Nato mehkemu mesu dodamo narezani česen, na kocke narezano papriko, narezano klobaso in skupaj kuhamo približno 5 minut.
- Postrežemo lahko na primer s kuhanim krompirjem.
Dober tek!