Naša hrana
Ciganski golaž
Avtor: k.s.
Če bi radi pojedli nekaj na žlico in pri tem uporabili kar čim več stvari, ki jih že imate v hladilniku, je tu recept za vas.
Foto: Profimedia
Mi smo uporabili tisto, kar smo imeli na razpolago – vi pa lahko dodate tudi druge sestavine, kot so na primer stročji fižol, por, grah in še bi lahko naštevali. Edina meja je vaša domišljija!
SESTAVINE:
- 1 kg svinjskega mesa (lahko tudi kombinacija z govejim)
- 300 gr prekajene slanine
- ½ kg rumene čebule
- 2 stroka česna
- 2 bučki
- 3 paprike
- korenje
- Sol
- Poper
- Paprika / pekoča
PRIPRAVA:
- Na olju popražimo slanino.
- Dodamo na kolobarje narezano čebulo. Popražimo, da postekleni.
- Dodamo na koščke zrezano svinjino, dušimo.
- Dodamo na manjše koščke zrezano zelenjavo. Tudi česen (pazimo, da se česen ne prepraži preveč, saj lahko postane grenak).
- Zalijemo z jušno osnovo.
- Dodamo začimbe in paradižnik ...
- Na nizkem ognju kuhamo 2-3 ure.
- Če želimo zgostiti, lahko dodamo žlico ali dve moke ...