Naša hrana
Fižolova juha z balkanskim sirom
Avtor: k.s.
Bi si radi privoščili okusno kosilo? Predlagamo vam izjemno enolončnico, ki bo navdušila vaše brbončice.
Foto:
Porcije: 4 Čas priprave: 30 min Energijska vrednost: 1038 kJ/248 kcal
Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja,
- 1 čebula,
- 2 korenčka,
- 2 stebli zelene,
- 2 stroka česna,
- 800 ml zelenjavne juhe,
- 100 g belega kuhanega fižola,
- 250 g češnjevih paradižnikov,
- 1 čajna žlička origana,
- sol po okusu,
- 150 g balkanskega sira
Potek priprave:
- Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo.
- Dodamo sesekljano korenje, steblo zelene in rezine česna.
- Pražimo še približno 5-6 minut.
- Zalijemo z juho, dodamo fižol, češnjev paradižnik, origano, sol po okusu in kuhamo do mehkega.
- Ob serviranju okrasimo z naribanim balkanskim sirom in zelišči.
Dober tek!