Skrivnost za najboljši pečen krompir
Domača kuharica je delila taščin recept za najboljši hrustljavi pečen krompir. Skrivnost leži v vilicah in cedilu, je razkrila.
Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj rezultat so popolni pečeni krompirčki.
Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega, oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, da je krompir kuhan do popolnosti, ko se ta z lahkoto prebije do sredine.
Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, sito nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine.
Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.