Naša hrana
Srbska čorba
Avtor: k.s.
Enolončnica za vsak dan - polna okusov in dobre volje! Pa še zelo enostavna za pripravo!
Foto:
Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Energijska vrednost na porcijo: 3158 kJ/755 kcal
Sestavine:
- 150 g suhega belega fižola,
- 1 korenček,
- 1 čebula,
- ½ peteršiljeve korenine,
- 4 krompirji,
- 500 g klobase,
- 2 žlici masla,
- 700 ml zelenjavne juhe,
- 2 lovorova lista,
- cel črni poper,
- 2 paradižnika,
- 250 g kislega zelja,
- sol,
- nekaj vejic peteršilja
Potek priprave:
- Fižol namočimo v vodi za 2-3 ure in pustimo, da nabrekne.
- Korenje, čebulo in peteršilj očistimo in narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Klobaso narežemo na kolobarje.
- V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo pripravljene zelenjavne kocke. Zalijemo z juho, dodamo lovorjev list, poper v zrnu, fižol in kuhamo do mehkega.
- Ko se fižol skoraj zmehča, dodamo na kocke narezani krompir, klobaso, na kocke narezani paradižnik in zelje.
- Vse skupaj kuhamo na majhnem ognju še 15-20 minut.
- Po potrebi solimo in dodamo sesekljane liste peteršilja.
Dober tek!