Naša hrana

Srbska čorba

Avtor: k.s.

Enolončnica za vsak dan - polna okusov in dobre volje! Pa še zelo enostavna za pripravo!

Foto:

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Energijska vrednost na porcijo: 3158 kJ/755 kcal

Sestavine:

  • 150 g suhega belega fižola,
  • 1 korenček,
  • 1 čebula,
  • ½ peteršiljeve korenine,
  • 4 krompirji,
  • 500 g klobase,
  • 2 žlici masla,
  • 700 ml zelenjavne juhe,
  • 2 lovorova lista,
  • cel črni poper,
  • 2 paradižnika,
  • 250 g kislega zelja,
  • sol,
  • nekaj vejic peteršilja


Potek priprave:

  1. Fižol namočimo v vodi za 2-3 ure in pustimo, da nabrekne.
  2. Korenje, čebulo in peteršilj očistimo in narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Klobaso narežemo na kolobarje.
  3. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo pripravljene zelenjavne kocke. Zalijemo z juho, dodamo lovorjev list, poper v zrnu, fižol in kuhamo do mehkega.
  4. Ko se fižol skoraj zmehča, dodamo na kocke narezani krompir, klobaso, na kocke narezani paradižnik in zelje.
  5. Vse skupaj kuhamo na majhnem ognju še 15-20 minut.
  6. Po potrebi solimo in dodamo sesekljane liste peteršilja.

Dober tek! 

1b4cdf9a6fac6ca22eee5fad2c583087.jpeg