Naša hrana
Srbski džuveč
Avtor: k.s.
Ko bi radi nekaj preprostega, a vseeno dobrega in hranljivega ... In predvsem, ko bi radi uporabili vse, kar imate v shrambi ...
Foto:
Porcije: 4 Čas priprave: 150 min Energijska vrednost: 2976 kJ/711 kcal
Sestavine:
- 600 g ovčetine ali jagnjetine,
- 100 g slanine,
- 5 krompirjev,
- 4 paradižnika,
- 1/2 velikega jajčevca,
- 1 koleraba,
- 3 bele paprike,
- 1 rdeča paprika,
- 2 čebuli,
- 3 stroki česna,
- 2 žlici masti,
- 100 g riža,
- sol,
- mleti črni poper
Potek priprave:
- Meso narežemo na koščke.
- Slanino narežemo na majhne kocke.
- Vso zelenjavo očistimo, krompir in paradižnik narežemo na kolobarje, preostalo zelenjavo na drobne koščke.
- V ponvi segrejemo 1 žlico zaseke in na njej hitro prepražimo meso in slanino. Dodamo drobno sesekljano zelenjavo in jo prepražimo.
- Vse solimo, rahlo zalijemo z vodo in na kratko dušimo.
- Nato v zmes vmešamo riž.
- Pekač obrišemo s preostalo zaseko in dno obložimo z rezinami krompirja.
- Solimo jih, popramo in nanje naložimo mesno mešanico. Na vrh položimo rezine paradižnika.
- Vse skupaj prelijemo s približno 100 ml vode in pokrijemo s pokrovom.
- Dušimo v pečici, ogreti na 160 °C, približno 90 minut.
- Med peko jo po potrebi rahlo zalivamo z vodo.
Dober tek!