Trači

Halid Bešlić - gradi vilo na Pelješcu!

Avtor: kš

Halid Bešlić, znani sarajevski pevec, je nedavno kupil zemljišče v Dračah na polotoku Pelješac, kjer namerava zgraditi hišo.

Denis Avdić in Halid Bešlić
Foto: Sandi Fišer

Po zapleteni operaciji na srcu, je lani julija preživel mesec dni na tej lokaciji skupaj s svojo ženo Sejdo in sinom Dinom, ki živi v Nemčiji.
Zaradi navdušenja nad tem mestom na Jadranu, blizu Dubrovnika, se je odločil zgraditi svoj raj, kjer se bo lahko umiril od napornih koncertov po regiji. Drače, manj turistično razvito območje, ima po popisu iz leta 2001 samo 64 prebivalcev, ki se večinoma ukvarjajo z ribolovom, kmetijstvom in oddajanjem zasebnih hiš. Turisti pa obiskujejo tudi tamkajšnji avto-kamp. 
Po poročanju hrvaškega portala Imperijal se parcela, na kateri bo legendarni pevec gradil svojo vilo, nahaja v Priko Malega Prinosa. Ta del je bil do nedavnega prekrit z gozdom.

Halid Bešlić.jpg
Halid Bešlić bo kmalu užival na morju ...
Marko Vavpotič/M24

Bešlićeva prva soseda bo Fugen Kačapor, Turkinja z dunajskim naslovom, nekdanja misica turške diaspore. Je žena lastnika nekoč znane sarajevske diskoteke, kjer so nastopali tudi Halid sam, Dino Merlin, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša in mnogi drugi. Videti je, da Bešlić ni dolgo čakal od nakupa parcele do vloge za gradbeno dovoljenje. Kupil je pašnik velikosti 400 kvadratnih metrov. Dokumenti za vpis v zemljiško knjigo so bili prejeti 23. januarja letos. Iz lastniškega lista je razvidno, da je bil nakup parcele opravljen gotovinsko, saj ni nobenih bremen.