Trači

Kdo je to dekle? Lepa Brena dobro ve!

Avtor: kš

Lepa Brena je danes ena največjih zvezd Balkana, vendar so nekateri detajli iz njenega življenja še zmeraj malo znani javnosti.

Ana Štajdohar - v zibelko so ji položili glasbo ...
Foto: Instagram

Ena njenih prvih služb, je povezana z mlajšo kolegico. Brena je začela svojo glasbeno kariero kot mlado dekle, vendar je pred petjem morala opravljati druge službe, da bi pomagala svojim staršem, s katerimi ni živela v bogastvu, kot danes. Njen oče, ki je bil medicinski tehnik, je preživljal petčlansko družino, medtem ko je mati občasno služila kot šivilja. Ko se je Brena leta 1979 zaradi študija preselila v Beograd, je morala seveda najti delo.

Lepa Brena
Lepa Brena je bila nekoč varuška
Instagram

Odzvala se je na oglas družine, ki je potrebovala varuško za hčerko Ano, ki je bila takrat stara le nekaj mesecev. Mladi zakonski par, Cveta in Tomislav, sta Breni plačevala majhno stanovanje v Tašmajdanu, ona pa je skrbela za njuno hčerko in jo čuvala, kadar je bilo to potrebno. Kasneje se je izkazalo, da je mala Ana, ki jo je čuvala, danes tudi pevka. Gre za nekdanjo članico skupine "Tap 011" Ano Štajdohar, ki je nekoč za medije razkrila podrobnosti te zanimive anekdote.

Ana je dejala: "Tega obdobja se pravzaprav ne spomnim, ker sem bila dojenček. Kar vem, je to, kar sem slišala od staršev. Takrat je bila Lepa Brena samo Fahreta Jahić, živela je v majhnem stanovanju, ki so ji ga najeli moji starši, spodaj pod Tašmajdanom, pri tržnici. Občasno je delala kot varuška in me čuvala, ko ni bilo nikogar. Kmalu je njena kariera začela rasti, iz tega obdobja pa je ostala ta simpatična anekdota. Prav tako bi lahko rekli, da me je Brena na nek način navdušila za glasbo."