Trači

Lepa Brena - afera nogavice?!

Avtor: kš

Hrvaška televizija HRT je zaradi Lepe Brene dobila kar precej visoko kazen.

Lepa Brena je v svoji karieri dosegla res ogromno ... Jo bo afera nogavice spravila v slabo luč?
Foto: IG

Odgovorni hrvaške televizije bodo morali plačati kar 13.270 € zaradi reklame za nogavice, vendar to ni celoten celoten znesek! Kaj pa pravi Lepa Brena?

Lepa Brena pravi, da bi se lahko pogovarjali tudi o čem drugem.
Lepa Brena pravi, da bi se lahko pogovarjali tudi o čem drugem.
IG

Pevka Lepa Brena je na začetku meseca gostovala v oddaji na hrvaški televiziji, kjer je z voditeljico Ivo Šulentić govorila o svoji karieri, Aleksandri Prijović, ki je takrat imela pet koncertov v zagrebški Areni, ter o svoji liniji najlonskih nogavic.
Reakcija takratne javnosti zaradi "brezplačne reklame na televiziji z nacionalno frekvenco" je prišla takoj, zaradi česar se je oglasil tudi HRT in predstavil podrobnosti načrtovanega poteka pogovora. Nato se je oglasil še regulacijski organ VEM (Svet za elektronske medije) zaradi morebitnega kršenja zakona o elektronskih medijih, zdaj pa je uradno prispela tudi kazen. Svet za elektronske medije je HRT-u izrekel nalog zaradi prekrška v višini 13.270 evrov ter 1.320 evrov odgovorni osebi zaradi prikritega oglaševanja v oddaji "Kod nas doma", kjer je Lepa Brena reklamirala svojo linijo nogavic.

Lepa Brena je razburila gledalce, ki so bili mnenja, da je prikrito oglaševala svoje nogavice.
Lepa Brena je razburila gledalce, ki so bili mnenja, da je prikrito oglaševala svoje nogavice.
IG

Ob tej priložnosti se je oglasila tudi pevka

"Nisem imela namena kršiti pravil o oglaševanju. Nihče mi tega izrecno ni prepovedal. Lahko bi me prekinili kadarkoli in res se ne bi užalila. Imeli smo sto drugih tem za pogovor," je jasno povedala Lepa Brena.