Trači

Marija Šerifović postala mamica

Avtor: kš

Pevka objavila fotografijo z ganljivim sporočilom: “Nebo je osvetlila najlepša zvezda mojega življenja!”

Marija Šerifović je končno mamica.
Foto: IG

Pevka Marija Šerifović je na svojem Instagram profilu delila posnetek svojega novorojenega otroka. Ob fotografiji je napisala čustveno posvetilo, ki je ganilo njene sledilce, kolege in prijatelje.
"Ljubezen je prišla. Nebo je osvetlila najlepša zvezda mojega življenja. Rodil se je Mario. Naj te, sin, življenje vodi po svojih najlepših poteh, jaz pa te s svojo ljubeznijo čuvam pred žalostjo in ljudmi. Hvala vsem, ki pošiljate ljubezen in naj bo mirno in toplo vse, kar prihaja od vas k njemu. Ljubim vas vse, M&M," je napisala Marija Šerifović na Instagramu ob ganljivi fotografiji otroške ročice.

Pred kratkim je praznovala svoj 39. rojstni dan
Pred kratkim je praznovala svoj 39. rojstni dan
IG

Nadomestna mati

Deček se je rodil v začetku decembra s pomočjo nadomestne matere. Zanj pa je ponosna mama izbrala ime Mario. Proces prihoda otroka je Marija Šerifović obdržala v strogi tajnosti in o vsem so bili obveščeni samo najbližji. Za ime Mario se je pevka odločila zaradi močne simbolike - izhaja iz latinske besede "mare", kar pomeni morje, in "marem", kar predstavlja moškega oziroma glavo družine. Prav tako se včasih njeno ime Marija uporablja kot koren imena Mario.

Končno se ji je uresničila velika želja po otroku.
Končno se ji je uresničila velika želja po otroku.
arhiv A. Unico

Že prej je nekaj namignila

O svoji želji po otroku je govorila v eni od televizijskih oddaj. "To je zelo intimno vprašanje, še posebej v tem trenutku in primeru. Nisem spremenila tega mnenja in veselim se tega trenutka, ki se verjetno bliža. Na splošno je vse, kar je povezano z otrokom, resna stvar in tu ni šale. Pri meni se bo to zelo načrtovano zgodilo, ko bom pripravljena podrediti bistvo svojega življenja Šerifoviću juniorju. Vem, katero ime bo, vendar ne morem povedati," je pred približno letom in pol povedala Marija Šerifović.

Pred kratkim je praznovala svoj 39. rojstni dan
Pred kratkim je praznovala svoj 39. rojstni dan
IG

Poleg tega je, ko je nedavno na Instagramu praznovala 20 let od izdaje svojega prvega albuma, tisti, ki znajo brati med vrsticami, lahko opazili, da se nekaj pripravlja, saj je takrat ponovno omenila "Šerifovića juniorja".
Marija je izjavila naslednje: "Hvala vam, ker ste skupaj z mano preživljali različne moje faze. Tako glasbene, umetniške, življenjske, karakterne, psihološke. Hvala vam, ker ste tu, ker shajate z mano. Sivi lasje so že začeli počasi prihajati. V naših življenjih obstajata dva najpomembnejša datuma, ko se rodite in ko ugotovite, zakaj. Dokler se ne rodi Šerifović junior, ste vi do takrat moj 'zakaj'. Hvala vam, ker ste posebni, ker imam najčudovitejše občinstvo, hvala vam, ker ste normalni. Moja bitka ni bila niti malo lahka, ni bilo lahko biti drugačen. In ker ste to razumeli, sem vam še posebej hvaležna. Potrudila se bom, da vam naslednjih 20 let bo enako zabavno kot teh prvih 20 …”

Pevka je presrečna.
Seveda se bo tudi njeno življenje obrnilo na glavo.
arhiv A. Unico

Oštela ogromno denarja

Marija je za postopek nadomestnega materinstva odštela precejšnjo vsoto denarja. V eni izmed ameriških agencij za nadomestno materinstvo navajajo, da se povprečna cena giblje od 130.000 do 160.000 dolarjev. "Mednarodno nadomestno materinstvo lahko stane samo 50.000 dolarjev v vzhodni Evropi ali Južni Ameriki, vendar iskanje zanesljive agencije zahteva določene raziskave in smernice," dodajajo iz agencije.
Povprečni stroški vključujejo klinične pristojbine, nadomestilo za nadomestno mater, pravne stroške in agencijske pristojbine. Bodoči starši morajo prav tako del proračuna nameniti za kompenzacijo darovalcev jajčnih celic in zdravila za plodnost, kot tudi potne stroške, ki niso vključeni v te ocene.

Marija Šerifović je za stroške za nadomestno mati in ostale povezane stvari, morala seči globoko v ž
Marija Šerifović je za stroške za nadomestno mati in ostale povezane stvari, morala seči globoko v žep.
Miomir Milić


"Nadomestilo za nadomestno mater bo vzelo skoraj polovico celotnega proračuna. Agencijski in pravni stroški lahko vzamejo še eno tretjino. Preostanek proračuna je za klinične postopke in povezane stroške," navajajo iz ene ameriške agencije. Za razliko od drugih držav, v Ameriki skoraj ves "strošek" mora biti plačan vnaprej. Menda se je Maria odločila prav za ameriško agencijo, kar pomeni, da je za svojega sina odštela skoraj 200.000 dolarjev.