Trači

Milan Stanković se odreka vsemu! Odhaja v samostan?!

Avtor: kš

Veliko prahu se je dvignilo, ko je v javnost prišla neverjetna novica, da Milan Stanković želi postati novinec v samostanu Podmaine v Črni Gori.

Milan Stanković ko je bil na vrhuncu kariere
Foto: Instagram

Ekipa Kurirja je obiskala to sveto mesto v Budvi in izvedeli so nove podrobnosti. Izvedeli so, da pevec vlaga velike napore, da bi postal pravi kristjan.
“Milan je res bil pri nas, vendar ni imel ambicij, da bi postal novinec. To je celoten proces. Želel je biti v samostanu na svetem mestu, kot v duhovnem zdravilišču. Iskal je sebe in svoje pravo jaz, vendar ni imel meniških ambicij. Ta samostan je njegovo duhovno mesto. Je v procesu iskanja sebe in iskanja Boga in najboljše mesto za to je samostan. Milan je do neke mere to našel v osebnosti našega opata. Naš opat pomaga mnogim. To je moški samostan, imamo pa še dva ženska samostana. Kot vidite, to so vse mladi ljudje.”

Milan Stanković se je odločil za duhovno pot.
Milan Stanković se je odločil za duhovno pot.
Instagram

Potem je njihov sogovornik povedal še nekaj zanimivih detajlov:
“Recimo, Sveti Sava, ki je bil princ in je zapustil vse ter postal menih... Sava je neprimerljiv z Milanom, vendar so mnogi mladi zapustili vse in sledili Svetemu Savi. Milan je zaradi celotnega razvojnega procesa daleč od duhovništva. No, tudi vera, proti kateri Milan gre in si prizadeva postati drugačen, je velik trud in do neke mere nadčloveški napor v primerjavi z njegovim prejšnjim življenjem. Milan želi biti pravi kristjan, kar je zelo pohvalno.”
Potem pa je sogovornik, ki je želel ostati anonimen, povedal še: “Milan ne more obleči meniške halje, ampak običajna oblačila, ki jih sicer nosi. Upoštevati mora sicer določen kodeks.”