Trači

Olivera Katarina - brez denarja?

Avtor: k.s.

Da nima dovolj denarja niti za to, da bi plačala račun za telefon, je povedala srbski reviji Gloria.

Olivera Katarina je bila zelo prepričljiva v vlogi usodne zapeljivke.
Foto: YouTube / zajem zaslonske slike

Čeprav je bila ljubljenka jugoslovanskega filma in je za vloge prejela veliko nagrad, srbska igralka pri 80 letih komaj preživi čez mesec.

 »Problem je v tem, da nikoli nisem imela svojega stanovanja, vso pokojnino, ki mi jo je dodelila država, pa porabim za najemnino in stroške. In potem ne ostane nič. Vendar moram živeti. Tako sem včasih dolžna lastniku stanovanja, včasih komu drugemu ...« je povedala.

Nabiralci perja – svetovni uspeh!

Igralka je postala slavna z vlogo romske pevke v filmu Nabiralci perja iz leta 1967, ki je prejel tudi zlato palmo v Cannesu in bil nominiran za tujejezičnega oskarja. Ko je Olivera Katarina prišla v Cannes in se sprehodila po rdeči preprogi, je dobesedno zasenčila največje hollywoodske zvezde. Lepa, elegantna in polna neke pristne energije, ki jo dejansko imajo vse Balkanke. 

olivera-katarina
Olivera Katarina
Instagram

Ni Romkinja! 

Marsikdo je mislil, da je romskega porekla, vendar ni. Je pa prepevala romske, srbske, grške in ruske pesmi ter je v pariški Olimpiji nastopila kar 72-krat. Znana je bila tudi po tem, da je bila »edina ženska, pred katero je pokleknil Salvador Dali«, eden največjih slikarjev vseh časov. 

olivera-katarina
Olivera Katarina
Instagram

Tito jo je oboževal

Med njenimi največjimi oboževalci je bil tudi Josip Broz Tito. Prvič sta se srečala na beograjski televiziji, ko je maršal sedel za kamero in jo opazoval ves čas njenega nastopa. Pred kratkim je povedala, da je bila vesela tega srečanja in da ga je najbrž tudi poljubila. Manj vesela pa je bila Titova žena Jovanka. Ta naj bi bila na Olivero kar precej ljubosumna in večkrat naj bi se zaradi nje celo sprla z možem. Tito je na vse svoje zabave vabil postavno temnolasko, ki je zanj pela ure in ure. Pred kratkim je Olivera tudi povedala, da je bilo Titovo spremstvo do nje zelo nesramno in so jo dobesedno maltretirali. On je bil velik gospod z neverjetnimi očmi, ki so prevzele mnogokatero žensko ...

Poglejte jo v krasni skladbi Niška Banja iz legendarnega filma Skupljači perja: