Zanimivosti

3211 - »Svoboda je neprecenljiva.«

Avtor: kš

V kinematografe prihaja biografska glasbena drama z naslovom 3211, ki razkriva resnično zgodbo o Stefanu Đuriću, uspešnem glasbeniku, ki nekega dne izgubi vse in pristane v zaporu, od njegovega prejšnjega življenja pa ostanejo samo njegove pesmi.

Rasta v filmu
Foto: Yt

Biografsko glasbeno dramo sta režirala Danilo Bećković in Andrijana Stojković, scenarij je napisal Dimitrije Vojnov. V glavnih vlogah zaigrajo Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović in drugi.

Biografska glasbena drama 3211 pa na redni spored v kinematografe prihaja 9. NOVEMBRA 2023.
Rasta v filmu
Yt

Biografska glasbena drama 3211 pa na redni spored v kinematografe prihaja 9. NOVEMBRA 2023.

O ZGODBI:

Resnična zgodba o Stefanu Đuriću (bolj znanem kot Rasta), uspešnem srbskem glasbeniku, ki nekega dne izgubi vse in pristane v zaporu, od njegovega prejšnjega življenja pa ostanejo samo njegove pesmi.
To je zgodba o pravici, odtujenosti, prepoznavanju prioritet, življenjski moči, ki premaga vse ovire, in hrepenenju po svobodi, ki presega vse. Zgodba je posebna predvsem zato, ker se Rasta skozi to doživetje sooči z lastnim delom, svojimi pesmimi in načinom, kako pesmi bogatijo življenje njegovih poslušalcev. Film 3211 prikazuje transformativno izkušnjo, ki je dinamična in travmatična, vendar mu prinese odrešitev in jasnejšo sliko sveta.

Stefan Đurić Rasta je srbski reper, tekstopisec in producent iz Prištine. Znan je kot eden najbolj priljubljenih srbskih umetnikov svoje generacije.

Stefan Đurić Rasta je srbski reper, tekstopisec in producent iz Prištine.
Rasta v filmu
Yt

3-2-11 predstavlja blok, nadstropje in sobo, kjer je Rasta preživel štiri mesece v zaporu.

NOVI ALBUM PREMIERNO PREDSTAVLJEN V FILMU

3211 je konceptualni cikel pesmi, v katerih Rasta, navdihnjen z vznemirljivimi in travmatičnimi dogodki iz svojega življenja, med katerimi je bil premeščen iz svojega vsakdana v zapor, naleti na drug svet - na prostor, v katerem ni njegove družine, prijateljev in sodelavcev, temveč ga navdihujejo poslušalci njegove glasbe.

rasta
Rasta v filmu
Yt

Film je zasnovan v obliki vizualnega glasbenega albuma z igranimi prizori, skozi sedem novih pesmi ter igranih in dokumentarnih delov, ki zaokrožujejo zgodbo o Rastovi izkušnji. Posebnost filma 3211 je, da bo premierno predstavil pesmi iz istoimenskega albuma.

IGRALSKA ZASEDBA: Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović in drugi

REŽIJA: Danilo Bećković in Andrijana Stojković

SCENARIJ: Dimitrije Vojnov

PRODUCENTI: Sofija Petković, Violeta Slepčević

IZVRŠNI PRODUCENT: Mihailo Smiljanić