Zanimivosti

Alen Islamović - grožnje in biznis

Avtor: K.Š.

Pevec je v zadnjih dneh prejel kup groženj. Malo kdo sicer ve, da ima Alen plantažo in izvaža po Evropi …

Sedaj se ukvarja z lešniki.
Foto: IG

Alen Islamović, eden od pevcev skupine Bijelo dugme, preživlja izjemno stresno obdobje, saj prejema grožnje zaradi pesmi, ki jo je zapel na koncertu v Splitu: "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo". Medtem ko je pesem odmevala z odra, so iz občinstva prihajali žvižgi. Medtem ko se je del občinstva predano zabaval, je drugi del žvižgal in izražal nestrinjanje. Za člani benda se je prikazala zastava nekdanje republike in to na celotnem zaslonu.

Kontroverzni večer v Splitu, zaradi katerega so prejeli kup groženj.
Kontroverzni večer v Splitu, zaradi katerega so prejeli kup groženj.
IG

Glasba ni edini biznis

Islamović, ko ne drži mikrofona, preživi večino časa na svoji plantaži lešnikov. Na obsežnem posestvu je zasadil lešnikov nasad, že leta 2020 pa je začel pobirati prve plodove.

Pevca so navdušile tudi velike evropske družbe, saj ima možnost, da iz Bihaća, kjer se nahaja plantaža, izvaža lešnike v Švico in Nemčijo.

"Kar sem zasadil, to so najboljše in najslajše sorte v Evropi. To so zelo veliki lešniki. Ta sorta je uspela in jo uspešno prodajam. Upam, da se bo pridelek še povečal. To je posel prihodnosti, vsem svetujem, da se začnejo ukvarjati s čim podobnim. Lešniki se namreč uporabljajo skoraj povsod," je nedavno povedal pevec.

Alen je letos tudi veliko nastopal.
Alen je letos tudi veliko nastopal.
IG

Na vprašanje, ali ga je kdo od kolegov poklical zaradi posla, je Islamović odgovoril: "Da, eden prvih je bil Goran Bregović, pred približno štirimi leti. Želel je, da mu pošljem nekaj dreves, saj ima na svojem posestvu lačne veverice. Sicer se redno slišiva in upam, da bova skupaj še kdaj kaj naredila.”

Islamović s svojo prelepo družino.
Islamović s svojo prelepo družino.
IG

Zakaj plantaža v Bihaću?

"Žena je podedovala del zemlje v Bihaću, del pa sem kupil. Razmišljala sva, kaj bi lahko zasadila, nato pa je analiza zemlje, brez katere ne moreš začeti, pokazala, da je to nekoliko peščena in kot nalašč za gojenje lešnikov. Tukaj je reka Una le nekaj korakov stran in po vsem sodeč je bilo tu nekoč njeno jezero, zato je so tla zelo primerna za gojenje teh slastnih plodov. Raziskovala sva, kaj bi lahko gojila, o lešnikih pa nisem vedel nič, razen da sem kot otrok prihajal sem in jih domov odnesel ogromno" je povedal Alen za hrvaške medije.