Zanimivosti

Alka Vuica - spet aktivna v politiki

Avtor: kš

Po tem, ko se je Alka Vuica leta 2022 včlanila v SDP, se je hrvaška pevka znašla na seznamu kandidatov omenjene stranke za parlamentarne volitve, ki bodo potekale 17. aprila letos.

Alka Vuica - pripravljena na parlament!
Foto: IG

Vuica se nahaja na 14. mestu volilnega seznama v šesti volilni enoti. Zanimivo je, da to ni prvič, da se preizkuša v politiki.

Nekoč je želela postati predsednica

Očitno ji je politika še kako všeč, saj ne želili odnehati.
Očitno ji je politika še kako všeč, saj ne želili odnehati.
IG

Namreč, Vuica je leta 2009 odločila, da začne svojo politično kariero in je načrtovala kandidirati na predsedniških volitvah kot kandidatka Zelenih. Ob tej priložnosti je govorila, kako ji popularnost daje "pozicijo, s katere želi in mora spregovoriti".

Pevka je še vedno v zavidljivi formi.
Pevka je še vedno v zavidljivi formi.
IG

"Nedopustno je, da ta narod živi v revščini, brska po smetnjakih. V devetdesetih smo se borili za tisočletne sanje. Dosegli smo samostojnost, dobili državo, zastavo, grb, a izgubili smo zemljo. Naše sanje so se izgubile tistega trenutka, ko se je začela razprodaja zemlje," je takrat povedala pevka.

Vendar pa njene sanje o politični karieri niso trajale dolgo, saj je že po dveh mesecih objavila, da umika svojo kandidaturo zaradi nezadostnega števila zbranih podpisov.

A vseeno ni obupala in je svojo politično kariero ponovno aktivirala z včlanitvijo v SDP leta 2022 … Aprila pa bomo videli, če bo pristala na samem vrhu.