Zanimivosti

Balkanski zvezdniški zaporniki

Avtor: k.s.

Ojoj, poglejte zakaj so končali v zaporu! V regiji je kar nekaj zvezdnikov, ki so imeli vsaj eno zaporniško avanturo. Verjeli ali ne, med bivanjem za zapahi je njihova priljubljenost močno zrasla, a kot pravijo sami, so dneve v zaporniških prostorih res slabo prenašali.

Zvezde
Foto: Instragram

Aca Lukas

Aca je v zaporu preživel kar štiri mesece. Razlog ni droga, kot bi mogoče kdo mislil, temveč orožje! Aca je bil namreč aretiran med akcijo Sablja in za rešetkami je končal zaradi nedovoljene posesti orožja.

Svetlana Ražnatović - Ceca

Tudi »srpska majka« Ceca je za nekaj mesecev končala v zaporu. In to ne enkrat, kar dvakrat! Najprej zaradi suma, da je stopila v stik s člani zemunskega klana, nato pa zaradi neprijavljenega arzenala orožja in sumljivih poslov v zvezi s preprodajo nogometaša Obilića. O svoji izkušnji je takoj po prihodu iz zapora povedala: »Spomnim se, da še nikoli nisem videla toliko ščurkov! Življenjske razmere v tisti luknji so bile peklenske.«

Džej Ramadanovski

Nekaj dni je v zaporu preživel tudi pokojni Džej Ramadanovski. Aretirali so ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Na srečo je v vinjenem stanju vijugal po švedskih cestah, kjer so zapori precej bolj prijazni. Ob izpustu je povedal: »Ni se mi bilo težko navaditi na skandinavske razmere ... V zaporu sem imel vse – celo savno in druge ugodnosti.« Skratka, nekaj povsem drugega kot zapori na Balkanu.

Sinan Sakić

Pokojni pevec Sinan Sahić je v zaporu končal leta 2004, in to v Švici. V celici je preživel cele tri dni brez pravice do odvetnika in brez telefonskega klica. »Iz mobilnega telefona so mi vzeli kartico, zaplenili so mi 3.700 frankov in za prevajalca so mi dodelili Šiptarja, ki ni znal niti ene srbske besede. Zaprli pa so me zaradi navadne neumnosti – ker nisem imel delovnega dovoljenja,« je pozneje povedal Sinan.

Zdravko Čolić

Ko je bil pevec na vrhuncu svoje kariere, torej sredi 80. let prejšnjega stoletja, se mu je pripetila zelo neprijetna stvar. Ustavili so ga na letališču v Ohridu in v njegovih žepih našli kar precej deviz – pevec je tako končal v zaporu. Takrat očitno res ni bilo heca.

Bora Đorđević

Bora Čorba, pevec skupine Riblja čorba, je že od malih nog živel za glasbo, in to je dokazoval na vse načine. Kot srednješolec je kar za sedem dni končal za rešetkami ... ker je s prijatelji vlamljal v stanovanja premožnejših ljudi in s pridobljenim denarjem kupoval inštrumente.

Željko Samardžić

Pevec je povedal, kako so ga ponižali, ko je bil v ZDA: »Zagrabili so me za vrat, obrnili glavo proti zidu, me preiskali ... Tako ponižujoče! Kot da bi bil kriminalec! Vklenili so me, izvlekli orožje in me aretirali.«

Boban Rajović

V neki pogovorni oddaji je turbo folk izvajalec povedal, da so ga  že dvakrat aretirali. Vedno v tujini ... »Kot mladenič sem se zelo rad prepiral, še posebno s policisti. Če sem na primer naredil kakšen prometni prekršek, pa sem menil, da nisem kriv, sem se pač sprl.« Vsekakor pa mu v zaporu ni bilo pretirano hudo, saj dejansko nikoli ni bil zaprt v domačih zaporih.

Danijela Vranić

Seksi pevka je pred kratkim zabredla v težave. Za zapahi je končala, ker je v središču Beograda napadla policista. Razlog je bil prevelika količina alkohola v krvi. Priče trdijo, da je naredila pravi kaos!

Ana Nikolić

Ana je še ena izmed estradnic, ki se nikakor niso mogle upreti omami alkohola. Za zapahi je končala, ker se je zapletla v pretep s policisti. Ti so jo namreč ustavili, saj je nekoliko nenavadno vozila. Kmalu so ugotovili, da komaj gleda, saj je bila popolnoma pijana. Policisti so njo in njenega brata privedli pa policijsko postajo, saj naj bi bila oba tudi zelo agresivna.

Stefan Đurić Rasta

Pevec je v zaporu preživel kar tri mesece, in sicer  zaradi velike količine drog, ki so jih našli v njegovem stanovanju. Po treh mesecih v zaporu je moral še celo leto ostati doma, saj so mu dodelili tudi hišni pripor.