Zanimivosti

BestFM med najbolj iskanimi na Googlu!!!

Avtor: kš

V letu, ki se bo počasi poslovilo, smo zasedli zavidljivo mesto ... Med najbolj priljubljenimi Google iskanji je prav BestFM!

Best fm google
Foto: kš

Google je  objavil Leto v iskanju 2023, iskanja v Google Trendih, ki so najbolj zaznamovala leto 2023. Rezultati vključujejo podatke o iskanjih v Googlu v Sloveniji ter že tradicionalno ponujajo pregled nad zanimanji Slovencev v spletu.

Najbolj iskana oseba v Googlu v preteklem letu je bil radijski in televizijski voditelj, satirik in oponašalec Sašo Hribar, ki je tudi najbolj priljubljeno Google iskanje v letu 2023. Sledi mu partnerka predsednika vlade Roberta Goloba, Tina Gaber, na tretjem mestu pa je najuspešnejša rock pevka vseh časov, Tina Turner.

Da so leto 2023 zaznamovali koncerti, dokazuje tudi drugo najbolj iskano geslo v letošnjem letu – Best FM. Najbolj iskani koncerti letošnjega leta so bili med drugim tudi koncert Halida Bešlića, Severine, Siddharte in koncert Stopimo skUPAJ za Urbana.

Med priljubljenimi Google iskanji Slovenk in Slovencev leta 2023 so tudi cene, knjige in filmi. Med cenami je na prvem mestu splošna primerjava cen, na drugem in tretjem mestu pa so cene goriv in vinjete. Knjige, ki smo jih v Sloveniji največkrat poiskali v iskalniku Google, so knjiga Nine Osenar Kontrec, Klemna Selakoviča in Martina Goloba. Medtem ko je med najbolj priljubljenimi filmi na prvem mestu Oppenheimer, biografski triler iz leta 2023, ki ga je napisal in režiral Christopher Nolan, sledijo najuspešnejši film studia Warner Bros, Barbie, romantična komedija Nekaj sladkega, film režiserja Alejandra Monteverdeja, Zvok svobode in napeti kriminalni triler Zlom.

Pogled na najbolj iskana vprašanja, ki se začnejo z vprašalnico »kako«, se letos odmika od pandemije koronavirusa in se osredotoča na bolj splošna iskanja. Slovence je v letu 2023 tako najbolj zanimalo, kako preveriti veljavnost vinjete, kako je padlo drevo in kako diha ligenj.

Leto 2023 v iskanju (Slovenija):

Najbolj priljubljena splošna iskanja v Sloveniji:

1. Sašo Hribar
2. BestFM
3. Tina Gaber
4. Tina Turner
5. Oppenheimer

Najbolj iskane cene:

1. Primerjaj cene
2. Nove cene goriv
3. Cena vinjet
4. Nove cene cigaret
5. Cena goriva na Hrvaškem

Najbolj iskani koncerti:

1. Best FM
2. Halid Bešlić
3. Severina
4. Siddharta
5. Stopimo skUPAJ za Urbana

Najbolj iskane knjige:

1. Knjiga Nine Osenar Kontrec
2. Knjiga Klemna Selakoviča
3. Knjiga Martina Goloba
4. Knjiga Matthewa Perryja
5. Henryjeva knjiga

Najbolj iskani filmi:

Oppenheimer
Barbie
Nekaj sladkega
Zvok svobode
Zlom

Najbolj iskana vprašanja »kako«:

1. Kako preveriti veljavnost vinjete
2. Kako je padlo drevo
3. Kako diha ligenj
4. Kako porabiti beljake
5. Kako znižati pritisk