Zanimivosti

Jelena Karleuša Odprla srce in šokirala javnost

Avtor: kš

Jelena je v nedavni oddaji razkrila veliko podrobnosti iz svojega osebnega življenja …

Jelena Karleuša
Foto: Instragram

S svojimi izjavami je spet zanetila ogenj in seveda presenetila vse. Opisala je svoje poslovno in zasebno življenje ter se potožila, da ji v težkih trenutkih nihče ni stal ob strani … Glede sovražnikov in tistih, ki jih ne marajo, pa je povedala, da prej ali slej bodo plačali za to, kar so ji storili.

Pop zvezda Jelena Karleuša je bila gostja oddaje na televiziji K1, kjer je govorila o svoji karieri, novih projektih, pa tudi zasebnem življenju.

Ljudje ji postavljajo neumna vprašanja

“Za začetek moraš vedeti, kaj hočeš. Ko veš, kaj hočeš, slabi ljudje hitro odpadejo, pravi pa ostanejo s tabo. Nekako nas vesolje zaslišuje, da bi nam dalo pravo pot in da pridemo na pravo mesto, kjer bomo najbolje zasijali. Ljudje se me bojijo poklicati in če me že pokličejo, postavljajo zelo neumna vprašanja, zato se jaz bojim odgovoriti na klic. Lahko bi rekli, da si želim pametnega pogovora, kjer bom pokazala drugo plat tega, kar ljudje mislijo, da se dogaja v mojem življenju.”

Napada iz obrambe

“Mislim, da me ljudje ne poznajo na pravi način in se me izogibajo zaradi različnih predsodkov, ki jih imajo o meni. Mislim, da sem čisto normalna in krotka oseba … No, razen kadar mi nekdo namerno nagaja. Ko gre za šov-biznis, se samo branim in napadam le iz obrambe.”

O uspehu svoje ekipe - Mi smo prva liga!

Lansko leto je Jelena Karleuša je na novo leto nastopila pred zelo velikim številom ljudi, ki so navdušeno spremljali njen koncert pred državnim zborom. Karleuša je uspela podreti vse prejšnje rekorde in to kljub koroni.

“To je bil eden najpomembnejših trenutkov in dogodkov v mojem življenju in karieri. Menim, da smo sprejeli dobrodošlico, ki je ne bomo nikoli več videli pred skupščino. A za to smo dali veliko - delo, trud, želja, sredstva, pot in uspelo nam je, da je ves svet je pisal o tem, celo svetovni mediji. Uspelo nam je narediti "Times Square" v Beogradu. Pokazali smo, kar znamo. Na ulicah je bilo več deset tisoč ljudi. V teh dveh urah koncerta je krožilo med 50.000 in 100.000 ljudmi. Z ekipo smo za ta koncert delali več kot tri mesece … S pomočjo ustvarjalnega direktorja Zorana Birtaševića, ki je bil moja desna roka. Smo majhna, a res ubijalska ekipa, ki ustvarja velike projekte in res bombastične koncerte.”

Ostaja v svoji ligi

“Ne pripadam nikomur. Sem v svojem vesolju, v lastni ligi, kjer nihče več ne igra, zato mi je lahko tekmovati sama s sabo. Po drugi strani pa menim, da na ta način nihče na sceni ne dela. Zato tekmujem sama s sabo.”

Ima veliko sovražnikov

“Mislim, da prava prijateljstva trajajo, ker so resnična. Kar ne traja dolgo, sploh ni bilo prav, bil je ponaredek prijateljstva. Srečo imam, da nimam veliko prijateljev, imam malo, pravih prijateljev. Dobri ljudje imajo malo prijateljev in veliko sovražnikov. Imam pa veliko sovražnikov. Mačka in miš ne moreta biti prijatelja. Glasbeniki so večinoma zelo površinski, manipulatorski, rabijo pozornosti. So sladko govoreči lažni ljudje. Iskreno lahko povem, da na naši javni sceni, ne samo, ko gre za glasbeni šov, ni osebe, kot sem jaz, ki bi se toliko bojevala kot jaz - za pravice drugih, za pravice zatiranih, manjših, za pravice živali … “

Album, ki bo svetovni uspeh

"Mislim, da na Balkanu so vsi moji oboževalci. Obstajajo le tisti, ki se tega še ne zavedajo. Moji največji oboževalci so pravzaprav ljudje, ki mislijo, da me ne marajo, saj je njihovo "sovraštvo" resno čustvo, ki jim vzame veliko časa in sem res počaščena, da je tako. V tem času se nenehno govori o neki vizualni identiteti, sledijo mi vsi svetovni stilisti in stilisti največjih zvezd na svetu. Nimam stilista, vse to je moj stil. Leto 2023 je leto, ko me bo spoznal ves svet. Je leto albuma, ki je bil narejen, da osvoji ves svet. Ne bo le v srbščini, ampak v več jezikih. Odkrito lahko rečem, da je leto 2023 moje leto. Vsak na naši sceni zdaj lahko spakira in gre nekam drugam - to je moje leto!”

Duško brez nje ne obstaja

Pevka je komentirala navedbe o "ločitvi" od dolgoletnega partnerja, nogometaša Duška Tošića, s katerim je že 16 let poročena.

“Duško Tošić je naredil nekaj narobe, zato sem ga morala kaznovati, a vendar se nisva ločila. Živiva v isti hiši. To je posebna zveza, ne vem, kako naj se izrazim, ne da bi me spet poklical njegov odvetnik. Žalostno je celo omenjati njegovega odvetnika, ampak povedala bom eno veliko resnico in končala s tem. Duškovo življenje nima nobenega pomena brez mene. To je ena velika resnica. Brez mene ne obstaja. Z otroki živimo skupaj. Poroka kot institucija propade predvsem zaradi moškega nespoštovanja ženske, to je žal velika resnica. Sem večni optimist, ki upa, da bo to prekletstvo, urok, črna magija minilo in da bodo ljudje spoznali napake, ki jih delajo. Na splošno so ženske v Srbiji žalostne, ker imamo slabe moške. Moški tu ne spoštujejo in ne marajo žensk na pravi način.”

Mati je najbolj dominantna osebnost

“Čakam, da Duško spozna, da sem boginja vesolja in njegova edina prava ljubezen. Ne sprejemam nobenega neuspeha in poraza, tako poslovnega kot zasebnega. Ker sem otrok ločenih staršev, sem alergična na propad družinske ustanove. S temi besedami sem razložil situacijo hčerkam. Otroke vzgajam tako, kot je treba vzgajati vsako hčer. Mati je najbolj dominantna osebnost v življenju vsake hčerke in najpomembnejša osebnost. Ko gre za očeta, je to figura, ki mora obstajati. To je eden od razlogov, zakaj moj zakon z Duškom traja in vztraja. Nočem, da bi bili moji otroci otroci ločenih staršev.”

Doživela spolno zlorabo

"Sem zelo specifična oseba tukaj na Balkanu. Sem ženska, katere gole podobe so več mesecev “krasile” naslovnice brez pravice braniti ugled časti in dostojanstva pred zakonom informacijske in novinarske etike. Zame ni bilo človekovih pravic, ko sem doživela spolno zlorabo in to z vseh strani. Moji hčerki sta priča posilstvu ženske, na žalost je bila ta ženska njuna mati. Morala sem jima na krut način razložiti, kaj je življenje in kakšna je realnost in kakšna je njuna mati v tej naši žalostni družbi. Moral sem jima povedati, da nobena druga ženska ne bo doživela tega, samo njuna mama, ker je njuna mama posebna. Njuna mama lahko prenese vse in pride iz vsake situacije kot zmagovalka. Pokazal sem jima, kako močni sta lahko. Žal moji hčerki nista imeli druge izbire.


"V zgodovini bo zapisano, da bodo vsi moji sovražniki in ljudje, ki so mi storili zlo, sčasoma tako ali drugače plačali za to. Boli me, da me še nihče ni branil. Javnost je gledala žensko, ki je bila linčana in niso storili ničesar. Življenje ni pravično in zato v mnogih situacijah nisem poštna.”