Zanimivosti

Kateri model krila vam najbolj pristaja?

Avtor: P.R.

Rekli bi, da večina žensk rada nosi krila zaradi občutka lahkotnosti.

Krilo
Foto: pr

Zelo pogosto se znajdejo v dvomih - katero krilo pristaja kateri postavi? S čim kombinirati krilo? Katere čevlje nositi s katerim modelom krila? Spodaj izveste odgovore, ki vas zanimajo.
Ni treba posebej poudarjati, da nam moda ponuja toliko izbir in stilov, da je včasih težko slediti, kaj je najbolje kombinirati s čim. Tukaj smo, da vam damo nekaj stilskih nasvetov, kako lahko določene modele z zavojem popolnoma umestite v svojo obleko.

Pencil krilo

krilo
Krilo
pr

Je oprijemajočega se telesa in ravnega kroja, zato je dolga in tanka kot svinčnik. Visoko izrezan pas vizualno podaljša noge in rahlo poudari pas. Čeprav jo pogosto nosimo na zelo klasično eleganten način kot del poslovnega outfita, jo lahko stiliramo čutno in zelo ženstveno. Pencil krilo je bilo eden najbolj priljubljenih modnih trendov v 50. in 60. letih in je še danes klasika. Pristaja vsem oblikam telesa. 
Najbolje je izbrati pencil krila z visokim odstotkom raztegljivosti blaga, ki še bolje laskajo postavi in ​​olajšajo nošenje. Pri tem se izogibajte se nošenju ravnih čevljev.

krilo
Krilo
pr

Zvonec 

krilo
Krilo
pr

Zvonasti model krila ima ozek pas, se na stegnih razširi in proti robu spet zoži. Čeprav je bilo to krilo popularno že v 50. letih prejšnjega stoletja, je danes zelo iskano pri sestavljanju modernih poslovnih kombinacij. Pristaja vsakemu tipu postave. Tekoče krilo bo skrilo problematična področja, po drugi strani pa bo simuliralo krivulje. Oblecite krajši in bolj oprijet top, da poudarite svoj pas. Izogibajte se daljšim topom ali suknjičem, ki bodo prekrili obliko krila.

Maxi 

krilo
Krilo
pr

Za maksi krilo je značilna dolžina in običajno sega do gležnja ali do tal. Ta oblika krila je verjetno ena najbolj sproščenih in udobnih med vsemi. Idealen je za visoke dame. Spretno se igra s problematičnimi predeli na nogah in zadnjici. Z njim kombinirajte zgornje dele (top, spodnje majice ipd.), ki se prilegajo postavi, tako da proporci ostanejo skladni. Ravni čevlji bodo poudarili ležernost. Nižje ženske naj izberejo krajše krilo.

Midi 

krilo
Krilo
pr

Rekli bi, da ta model krila ni niti dolg niti kratek. Izraz midi se nanaša na katero koli dolžino od pod kolenom do tik pod meči. To krilo je čudovito vsestransko in je na voljo v neštetih stilih od športnega do elegantnega. Idealen je za vsako postavo. Če imate močnejše liste, izberite dolžino, ki se konča tik pod listi. S tem modelom ne kombinirajte ohlapnih srajc in ravnih čevljev.

Mini 

Mini krilo je verjetno ena najbolj legendarnih oblik kril vseh časov. Rob mini krila je nad koleni, običajno na sredini stegna (in krajše).  Ustreza ženskam katere koli višine, vitkih in napetih nog. V hladnejšem obdobju jo lahko oblikujete z neprosojnimi nogavicami/pajkicami. 

Plisirano krilo

krilo
Krilo
pr

Plisser je francoska beseda za "fold". Blago je sešito v ozke gube in zlikano. Plisirano krilo je dolgo veljalo za konzervativno in staromodno, a na srečo mnogih dam so ti časi mimo. Staromodnost lahko razbijete z drznimi stilskimi kombinacijami, kot so krajše usnjene jakne, pletenine ali športni copati. Večinoma pristaja vsaki postavi, a je vseeno nekoliko manj ugoden model za ženske z močnimi nogami. Kombinirajte jo z ravnimi čevlji, saj boste tako poudarili dekliški šarm. Pri kombiniranju se izogibajte vzorcem in preveč barv, saj bo outfit deloval nemirno in preobremenjeno. Že samo krilo pritegne pozornost.

krilo
Krilo
pr

Wrap

krilo
Krilo
pr

Včasih smo plisirano krilo poznali bolj kot brisačo za na plažo, ki si jo lahko hitro zavežemo čez kopalke. Medtem je postal primeren za vsakodnevne in poslovne outfite. Sestavljen je iz dolgega kosa blaga, ki se zavije, zaveže ali zapne okoli pasu. Zaobljen videz je običajno le nakazan in kombiniran, da ne more priti do nezaželenega »razpleta«. Pristaja vsakemu tipu postave in se prilagaja vsaki postavi. Njeno plastenje prikrije in zmanjša problematična področja ter ustvari izjemno laskavo silhueto. Za opravo primerno za delo izberite barvo ali vzorec in ga kombinirajte s topom, bluzo in salonarji. Izogibajte se prevelikim majicam, saj že zaradi večplastnega videza plisiranega krila obleka izgleda voluminozno.

krilo
Krilo
pr