Zanimivosti

Mejdan: Med vodo in ognjem

Avtor: kš

Že od jutri, četrtka, 10. oktobra, v domače kinematografe prihaja športna drama "Mejdan: Med vodo in ognjem" ...

MEJDAN: MED VODO IN OGNJEM
Foto: arhiv Pascaru Production

Športna drama "Mejdan: Med vodo in ognjem", ki jo je zasnoval priljubljeni glasbeni ustvarjalec Đorđe Balašević, njeno ustvarjanje in produkcijo pa je nadaljeval njegov sin Aleksa Balašević, s pomočjo sester Jovane in Jelene Balašević. V Srbiji si je film samo v 10 dneh ogledalo že več kot 35.000 gledalcev, prejel pa je tudi že prve nagrade na filmskih festivalih: na italijanskem filmskem in glasbenem festivalu v Iskiji (za najboljšo vzhajajočo filmsko zvezdo in debitantskega filmskega ustvarjalca),  še eno pa na srbskem filmskem festivalu v Nišu Filmski susreti za najboljšega igralca po izboru občinstva.

V filmu spremljamo Petra, nekdanjega vaterpolskega zvezdnika, čigar nepremišljena reakcija je pred sedmimi leti povzročila prepir, v katerem sta bila ubita njegov vaterpolski kolega in sin njunega klubskega trenerja. Zdaj, po športni upokojitvi, dela kot varnostnik v nočnem klubu in občasno izvaja amaterske boksarske dvoboje. Ko pa izve, da je njegov nekdanji vaterpolski klub zaradi finančne krize tik pred zaprtjem, se Petar odloči tvegati s profesionalnimi boji, da bi se trenerju oddolžil za napako iz mladosti in se končno soočil s tem, kar ga je preganjalo leta ... 

mejdan:-med-vodo-in-ognjem
MEJDAN: MED VODO IN OGNJEM
Pascaru Production in Megdan film.

Čustveno športno dramo dopolnjuje dejstvo, da je avtor in producent Aleksa Balašević lastnik organizacije Megdan Fight, zato so borilni prizori in kameje presenečenj priljubljenih borcev odsev realnosti.

Ob Aleksi sta pri scenariju sodelovala njegova sestra Jelena Balašević in Gvozden Đurić, srbski režiser in scenarist, šolan na Akademiji umetnosti v Novem Sadu, odgovoren za uspešni in odmevni srbski seriji "Grupa" in "Mama i tata se igraju rata". Mimogrede, Gvozden Đurić in producent Uroš Tomić sta s podružnico HBO Europe podpisala pogodbo o razvoju skupnih projektov, od katerih sta v pripravi dva - film "Biće novih leta" in serija "Liberta".Opazno vlogo v filmu ima tudi druga Đoletova hči, Jovana Balašević, ki je zaokrožila podporo družine temu dolgo načrtovanemu in pripravljanemu projektu.

Petra igra markantni Viktor Savić (»Montevideo«, »Šišanje«, »Vera«), njegovega netipičnega trenerja popularni Enis Bešlagić (»Naša mala klinika«, »Montevideo«, »Kriza«, »Žigosani u reketu«), trener s prav tako mračno preteklostjo pa je izkušeni Vojin Ćetković (»Vratiće se rode«, »Ranjeni orao«, »Mama i tata se igraju rata«, »Tajne vinove loze«).

V vidnih stranskih vlogah nastopajo pevka Maya Berović, črnogorski MMA borec Vaso "Psihopata" Bakočević in slovenska igralka Iva Krajnc.

mejdan:-med-vodo-in-ognjem
MEJDAN: MED VODO IN OGNJEM
Pascaru Production in Megdan film.

Tako že jutri, 10. oktobra, prihaja ta športna drama, polna adrenalina in učinkovitih prizorov v ringu in oktogonu, na platna Cineplexxa in drugih izbranih kinematografov pri nas!