Zanimivosti

Neda Ukraden - bila je v Gadafijevem šotoru

Avtor: kš

Neda Ukraden in voditeljica Bojana Lazić sta razkrili podrobnosti srečanja s pokojnim Muamerjem el Gadafijem.

Neda Ukraden
Foto: IG

Ena najbolj priljubljenih pevk v celotni nekdanji Jugoslaviji, za katero so moški noreli, Neda Ukraden in voditeljica Bojana Lazić, sta razkrili, kako sta se znašli v šotoru polkovnika in vladarja Libije Muamera el Gadafija. Obe sta ob istem času obiskali pokojnega polkovnika, pevka pa je razkrila povezavo med enim svojih največjih hitov in poznanstvom z Gadafijem.
Celotna delegacija Srbije je prejela povabilo, da obišče Libijo, med njimi je bila tudi Neda.
Na obisk je šla celotna delegacija, umetniki, inženirji in med njimi tudi Neda Ukraden. “Spoznali smo ga v nekem razkošnem šotoru iz svile. Vsak izmed nas je povedal nekaj besed, jaz sem mu povedala, da sem jugoslovanska pevka in da je moja najbolj znana pesem 'Zora je', on pa me je pogledal in rekel: 'Poznam to pesem', in to je bilo vse. Sledil je nek govor in potem ga nisem nikoli več videla," je povedala Neda in razkrila še več podrobnosti srečanja:

Neda je priznala, da je Gadafi povedal, da pozna njen veliki hit Zora je.
Neda Ukraden
M24.si

"Ko sem spoznala Gadafija, nas je bilo 106, to je bila dejansko neke vrste kulturna delegacija.”
Tudi voditeljica Bojana Lazić je bila del te delegacije in je poudarila, da je bila zanjo tedaj velika čast, da je spoznala slavnega Gadafija, kot tudi to, da se je na začetku kariere znašla med največjimi zvezdami … med katerimi je bila tudi Neda Ukraden.

Voditeljica je povedala, da je bila počaščena.
Bojana Lazić
IG

"To je bilo leta 2007. Takrat sem imela 20 let. Štela sem si v veliko čast, da sem bila lahko tudi jaz tam. V delegaciji je bilo okoli 80 ljudi, med njimi so bili Neda Ukraden, Olja Karleuša, pokojni Marinko Rokvić, njegov sin Nikola Rokvić, Vesna de Vinča, misice Srbije in Črne Gore. Imeli smo prvo modno revijo v zgodovini Libije. Nosili smo kreacije oblikovalke Vladanke Celić, ki je bila prav tako z nami," se spominja Bojana za "Espreso" in dodaja:
"Bili smo nameščeni v Tripoliju. Spominjam se, da smo šli skozi rigorozno kontrolo pred srečanjem z Gadafijem. Muamer el Gadafi je organiziral proslavo v enem velikem šotoru, rokoval se je z vsemi 80 ljudmi, ki so bili tam, vključno z mano. Zanimivo mi je bilo, kako smo stali v polkrogu, on pa je šel in se rokoval z vsakim posebej. Deloval mi je kot zelo prijeten človek in ponavljal, kako mu je žal zaradi razpada Jugoslavije. Ko smo bili v Tripoliju, so nam rekli, naj se ne oddaljujemo od hotela zaradi varnostnih razlogov in naše gibanje je bilo omejeno. Moram priznati, da mi je žal zaradi vsega, kar se je tam zgodilo po nekaj letih. Prav tako mi je bilo zelo zanimivo, da so njegovo varovanje sestavljale izključno ženske, nekatere med njimi so bile tudi Srbkinje. To potovanje je bila izkušnja, ki se nikoli ne pozabi," je zaključila voditeljica.

Bojana Lazić je bila stara le 20 let, ko je spoznala Gadafija.
Bojana Lazić
IG