Zanimivosti

Nekoč je igral s Šabanom, zdaj je na robu obstoja!

Avtor: kš

Nekdanji bobnar legendarnega pevca je za srbski Kurir, odkrito spregovoril o svojem težkem življenju.

Bata
Foto: Instgram

Nekdanji bobnar Šabana Šaulića, Saša Imerović, znan kot Bata (54), je osem let igral bobne po gostilnah z legendarnim pevcem, zaradi poškodbe očesa pa je moral prenehati z delom.

Zdaj se prehranjuje v cerkveni kuhinji.

“Delal sem tudi v 'Obuća Beograd' 22 let in štiri mesece, vendar sem utrpel poškodbo očesa na delovnem mestu in prejemam denarno pomoč države zaradi telesne okvare. Operirali so mi oko v KBC "Zvezdara" leta 2009. Prej sem kot pomoč prejemal 15.000 (128 evrov), zdaj pa imam 22.000 (188 evrov) dinarjev. Osem let sem igral s Šabanom po gostilnah, če ne bi upošteval njegovega nasveta, morda zdaj ne bi imel strehe nad glavo,” pripoveduje Imerović.

bata
Bata
Instgram

Razkriva, da ima sicer streho nad glavo, in to zgolj zato, ker mu je pevec dal dragocen nasvet.
“Šaban mi je rekel: ‘Sine, ne dovoli, da bi končal na ulici, imaš denar, kupi stanovanje’. Tako sem kupil enosobno stanovanje blizu Kalenić tržnice. Lepo sem zaslužil, lepo sem živel od glasbe, toda to so bili drugačni časi. Če bi vedel, da bom padel, bi se usedel. Bobnov ne igram več, nimam dovolj denarja in se prehranjujem tukaj, hvala bogu, nikomur ne dolgujem ničesar. Zahvaljujem se prostovoljcem Verske dobrodelne skrbnosti in očetu Vladi in Vasi, ki se borita za nas. Če ne bi bilo cerkvene kuhinje, bi mnogi ostali lačni, tudi jaz,” je iskreno zaključil nekdanji glasbenik ...