Zanimivosti

Neva osvojila Beograd in Pavleta!

Avtor: kš

Neva in Erik – odisejada v Beograd

Erik in Nevenka sta se odpravila na res konkretno, vendar vsekakor best avanturao.
Foto: Radio Best FM

Ste že slišali za najnovejši podvig Radia Best FM? V prvem tednu junija so s posebno akcijo združevali prijatelje, in to kar čez meje. Od 3. do 7. junija so poslušalci lahko z SMS-i sporočali, katerega prijatelja ali družinskega člana, ki živi v tujini, najbolj pogrešajo in bi ga radi povabili na festival Pivo in cvetje v Laškem.

Neva je osvojila tudi Beograd!
Neva je osvojila tudi Beograd!
PR

Med številnimi zgodbami je izstopala zgodba Vuka iz Maribora, ki je za presenečenje izbral svojega prijatelja Pavleta iz Beograda. SMS akcija pa je postala prava avantura, saj sta voditeljica Neva in producent Erik naslednji dan krenila na zelo razgibano pot. 10. junija sta se s Flixbusom odpravila proti Beogradu, brez zagotovil, kako se bosta premikala po mestu, kje bosta spala, kaj bosta jedla – čisto prava odisejada … ki se je spremenila v zabavno avanturo, ki je ne bosta res nikoli pozabila.

Brez dobre hrane pač ne gre ...
Brez dobre hrane pač ne gre ...
Radio Best FM

V Beogradu sta se lotila misije z vso vnemo – po mestu sta delila informacije o festivalu Laško Pivo in cvetje ter vabila Beograjčane in Beograjčanke na obisk Slovenije. Sledilo je iskanje Pavleta, ki sta ga naslednji dan presenetila kar na domu, mu izročila paket Laško za legende in štiri vstopnice za festival. Za avtomobilsko mobilnost po mestu je poskrbel redni poslušalec radia, ki jima je priskočil v pomoč, do Pavleta pa ju je pripeljal prijatelj Miloš. 

Pavle in Nevenka - nasmeška, ki povesta vse.
Pavle in Nevenka - nasmeška, ki povesta vse.
Radio Best FM

Srečanje s Pavletom je bilo čustveno, obljubil je, da bo obiskal festival, skupaj pa so preživeli cel dan, ki seveda, kakor se za Srbijo spodobi, ni minil brez dobre hrane in pijače. Vrnitev v Slovenijo pa ni minila brez zapletov – Nevi je sicer uspelo pričarati prevoz nazaj v našo podalpsko lepotico in tako so se znašli skupaj s še eno Nevenko z Reke … Erik in simpatična hrvaška Nevenka pa sta si pomotoma izmenjala torbici s prenosnima računalnikoma in tako ima sedaj Erik Nevenkin računalnik, ona pa njegovega … Seveda je pri tem Erik komentiral: »Z Nevenkami so vedno težave!«