Zanimivosti

Neva - Rada bi odpotovala v leto 3564

Avtor: kš

Prikupna in vedno nasmejana voditeljica novonastalega radia Best FM je pravi vrelec pozitivne energije. Neva je vedno polna idej in pripravljena na akcijo, zato v njeni družbi res nikoli ni dolgčas. Kakšna pa je Neva v zasebnem življenju?

Neva
Foto: Best FM

Kaj je prva stvar, ki jo naredite, ko zjutraj odprete oči? 

V mislih si rečem, da danes bo pa res dober dan! In potem nadaljujem pot do kopalnice in pa do štedilnika in prve kave. 

Vaša priljubljena televizijska oddaja je …  

 Hm … rada gledam Masterchefa. Pa Znan obraz ima svoj glas. Ker imam rada hrano. Drugače pa sem bolj za filmske popoldneve in večere.

Katera slovenska in katera tuja skladba sta zaznamovali vaša najstniška leta? 

Slovenska? Najbolj ansambel Lojzeta Slaka, ker ga je namreč celo mojo osnovno šolo in pol srednje oči vrtel na radiu v garaži. Tuja pa … ne morem reči, da me je zaznamovala samo ena, in bi se res težko odločila za samo eno. 

Katera skladba pa vas danes spravi v dobro voljo? 

Vsi, ki me poznajo, vedo, da obožujem glasbo in mi je pomembno samo to, da jo slišim takrat, ko nisem najboljše volje. Čeprav se trudim, da je takih dni čim manj.

Kaj vas najhitreje spravi v smeh? 

Najhitreje spravim v smeh sama sebe … ne vedno, definitivno pa ob nerodnih trenutkih ali kakšnih spontanih odzivih. Za moj smeh pa definitivno skrbijo tudi moji prijatelji in sodelavci. 

Če bi lahko potovali v času, v katero leto bi šli in zakaj? 

Morda v prihodnost. V leto 3564, ker sem namreč velika ljubiteljica znanstvenofantastičnih filmov. Zakaj? Ker spodbujajo mojo domišljijo in si svet lahko zgradiš tako, kot si sam želiš. 

Kateri hrani se nikakor ne morete upreti? 

Nobeni, haha, najrajši imam mamine kruhove cmoke in pa golaž! Obožujem pa tudi morsko hrano. Pa suši. Pa kitajsko imam rada ... paa… skratka vse – razen vampov ...

Vaša najljubša pijača je …  

Ne vem, če to lahko povem na glas – ampak gin tonic. 

Kaj je za vas sanjski dopust? 

Samo da imam sonce in morje. In pa pravo družbo – to je najbolj pomembno. 

Kaj si radi privoščite za popolno sprostitev? 

Veliko knjig preberem. Včasih slikam, tečem, hodim v fitnes … vse te normalne stvari mi predstavljajo sprostitev po napornem dnevu.  

Kakšni filmi so vam najbolj všeč? 

Kot sem že prej omenila – znanstvenofantastični, imam pa rada tudi trilerje in kriminalke. Tudi akcije gledam. Morate vedeti, da sem po horoskopu tehtnica. Če mi daste vprašanje, ki ni točno specificirano, se ne bom mogla odločiti. 

Film, ki ste ga pogledali več kot dvakrat? 

Vse filme Harryja Potterja, pa vse filme Gospodarja prstanov, pa vse Marvelove filme … 

Knjiga, ki vam je za vedno ostala v spominu? 

Tudi to vam težko povem. Brala sem že precej zgodaj – v vrtcu. Ko sem bila majhna, me je mami velikokrat iskala po hiši, jaz pa sem ležala pod posteljo s svetilko in brala knjige ogromno jih je bilo. In toliko jih tudi še bo.