Zanimivosti

Šaban Šaulić – Njegov spomenik bo visok 4 metre!

Avtor: kš

Po hudi prometni nesreči v Nemčiji je februarja 2019 umrl priljubljeni srbski pevec narodne glasbe Šaban Šaulić ... Sedaj mu pripravljajo spomenik.

Šaban Šaulić je umrl v hudi prometni nesreči.
Foto: instagram

Nesreča se je zgodila blizu mesta Gütersloh na severozahodu Nemčije, ko se je pevec peljal s koncerta v Bielefeldu na letališče v Dortmundu. Šaulić je bil star 67 let.

šaban-šaulić
Šaban Šaulić pred nekaj desetletji
instagram

Goca Šaulić je pred nekaj dnevi na veliki novinarski konferenci razkrila vse podrobnosti o doprsnem kipu, posvečenem njenemu možu. Konferenca je bila v Mestni hiši v Šabanovem rodnem Šabcu. Prisotni so bili vdova Gordana Šaulić, hčerki Sanela in Ilda, boter Milenko Kostić, šabaški župan dr. Aleksandar Pajić in umetnik, avtor spomenika Zoran Ivanović.

šaban-šaulić
Neutolažljiva vdova Goca Šaulić s svojim možem Šabanom ...
instagram

Šaban si to zasluži!

Pri projetku složno sodelujejo družina Šaulić in seveda tudi občina. Vsi so mnenja, da si Šaban to zasluži. Lokacija velikega kipa bo tik ob novi veleblagonici, na lepi zeleni površini.

šaban-šaulić
Šaban Šaulić je bil velik interpret in velik človek
instagram

Šabanovi dnevi

»Družina Šaulić zavzema pomembno mesto v našem mestu Šabac. Skupaj z družino bomo naredili "Šabanove dneve", kjer bomo negovali tisto, kar je zapustil in prišli bodo največji pevci narodnozabavne glasbe,« so povedali še na konferenci. Predvideno je, da bodo spomenik postavili 6. septembra, na dan Šabanovega rojstva.

Po navedbah umetnika, bo kip narejen iz brona.