Zanimivosti

Zlatan Ibrahimović je kupil CERKEV!

Avtor: KŠ

Zlatan Ibrahimović je svoji materi Jurki kupil cerkev v vrednosti 9,24 milijona evrov, sestri stanovanje v Novalji, polbratu zaupal Aleksandru holding, očetu stanovanje, svoje nepremičnine v New Yorku in Miamiju pa je prenesel na davčne oaze...

Foto: Profimedia

V svoji drugi avtobiografski knjigi "Adrenalin" je nekdanja zvezda Milana, Paris Saint-Germaina in nekdanji švedski reprezentant bosanskega porekla Zlatan Ibrahimović zapisal, da je svoji materi Jurki kupil stanovanje na Pagu, da bi bila bližje svojim sestram, ki živijo na tem otoku.

Bil je pogosto lačen

ibrahimovic.jpg
Zvezda nogometa, Zlatan Ibrahimović, je svoji materi Jurki podaril cerkev vredno 9,24 milijonov evrov ...
Profimedia

Njegova mati Jurka Gravić prihaja iz vasi Prkos blizu Škabrnje v zadarskem zaledju. O Jurkinem življenju je za medije govoril njen brat Gojko Gravić, ki živi v Prkosu. Povedal je, kako je Jurka pri 17 letih odšla delat v Nemčijo, kjer je spoznala Anića iz Kruševa blizu Zadra. Rodila mu je dve hčerki, Moniko in Violeto. Ko se je zakon razpadel, se je poročila s pevcem Šefikom Ibrahimovićem, iz Bijeljine, znanim kot Kinko. Rodila mu je dva otroka, Zlatana, ki je postal nogometna legenda in hčerko Sanelo. Ko se je Jurkin in Šefikov zakon razpadel, so živeli v težkih razmerah, o katerih je govoril tudi Zlatan, ki je bil v otroštvu pogosto lačen.

Težko otroštvo

Zlatan je najprej živel pri materi, ki je delala kot čistilka, nato pa pri očetu, ki se je zdravil zaradi alkoholizma. Ni skrival svojega težkega in problematičnega otroštva, v katerem bi lahko zlahka končal na dnu, vendar je zaradi svojega karakterja uspel doseči svetovni vrh.

Družini kupil že kup nepremičnin

Zlatan je del svojega
Zlatan je del svojega premoženja prenesel na podjetja, ki jih je zaupal svoji materi in polbratu Aleksandru.
Profimedia

Zlatan je mami kupil luksuzno stanovanje v Novalji in poleg tega še cerkev na Švedskem za katero je odštel 9,24 milijona evrov. Nekdanja čistilka, ki je naporno delala 14 ur na dan, da bi vzgajala svojih pet otrok, danes lahko ponosno uživa.
Imperijal piše, da je zgodba nogometaša hkrati vodič, kako milijarderji Zlatanovega kova upravljajo svoje luksuzne nepremičninske imperije preko podjetij, registriranih na družinske člane, pa tudi preko odvetnikov, specializiranih za prenose lastništva v "davčne oaze".
Očetu Šefiku je sin kupil novo streho nad glavo in to v ekskluzivnem delu Malmöja. 71-letni Šefik si takega stanovanja sam nikakor ne bi mogel privoščiti. Prepevanje po “kafanah” mu ni prineslo dovolj denarja niti za normalno življenje. Tudi Jurka in Sanela živita v Malmöju, obe v zelo prestižnih in dragih nepremičninah.

Polbrat skrbi za finance

Aleksandar Đorđević, Zlatanov polbrat po materi, ki ga je dobila preden se je poročila s Šefikom, živi tudi v Malmöju. Aleksandar je tudi eden tistih, ki so v Zlatanovem imperiju odgovorni za finančne zadeve. Bivši nogometaš je del svojega premoženja prenesel na podjetja, ki jih je zaupal Aleksandru. Ta strategija je pogosto uporabljena taktika za zaščito osebnega premoženja in optimizacijo davčne obremenitve.

Nepremičninski mogotec

Kljub svoji težki mladosti in borbi s težavami,
Kljub svoji težki mladosti in borbi s težavami, je Zlatan uspel doseči svetovni vrh nogometa in vzpostaviti finančno stabilnost za svojo družino.
Profimedia

Zlatan Ibrahimović, ki je igral v več kot desetih nogometnih klubih po vsem svetu, tudi v najbolj prestižnih, kot so Barcelona, Paris Saint-Germain in Manchester United, ima nepremičnine po vsem svetu. Med drugim v New Yorku in Miamiju, katere je prenesel na davčne oaze. Ti premiki so običajni pri milijarderjih, saj prenos lastništva na otoke in druga področja z nižjo davčno stopnjo omogoča optimizacijo davčne obremenitve.

Ne bo ponovil napak svojih staršev!

Zlatan ima nepremičnine po vsem svetu, vključno z New Yorkom in Miamijem.
Zlatan ima nepremičnine po vsem svetu, vključno z New Yorkom in Miamijem.
profimedia.si

Zlatan je izjavil, da v svojem življenju ne želi ponoviti napak svojih staršev in da želi svojim otrokom ponuditi boljše priložnosti. Ne glede na to, kako kontroverzna je lahko njegova davčna strategija, je jasno, da Zlatan stremi k temu, da bi svojo družino postavil na čim boljše pozicije za prihodnost. Njegove poteze odražajo značilnosti, ki jih je pokazal na igrišču: odločnost, strateško razmišljanje in željo po zmagi.